Clicky

Postul si Rugaciunea

Postul si Rugaciunea

 
Esti aici: Rugaciunea >> Postul si Rugaciunea

Postul si Rugaciunea – Definitie
Postul si rugaciunea sunt definite ca o renuntare benevola la mancare, cu scopul de a ne dedica rugaciunii si partasiei cu Dumnezeu. Postul si rugaciunea merg de multe ori mana in mana, insa nu intotdeauna este cazul. Poti sa te rogi fara sa postesti si sa postesti fara sa te rogi. Atunci cand aceste doua activitati sunt combinate si aduse spre gloria lui Dumnezeu ele ating eficienta deplina. A avea un timp pus de o parte pentru post si rugaciune nu inseamna a-L manipula pe Dumnezeu sa faca ceea ce vrei tu. Mai degraba, este un efort personal de a te concentra si de a te increde in Dumnezeu pentru putere, purtare de grija si intelepciunea de care ai nevoie.


Postul si Rugaciunea – Ce ne spune Biblia
Legea Vechiului Testament cerea in mod specific postul si rugaciunea doar o singura data, cand era Ziua Ispasirii. Acest obicei a ajuns cunoscut ca si “ziua postului” (Ieremia 36:6) sau “Postul” (Faptele Apostolilor 27:9). Moise a postit timp de 40 zile si 40 de nopti cand era pe muntele Sinai pentru a primi Legea de la Dumnezeu (Exod 34:28). Imparatul Iosafat a chemat tot poporul Israel la post cand erau inconjurati de moabiti si amoniti (2 Cronici 20:3). Ca raspuns la predicarea lui Iona, oamenii din Ninive au postit si s-au imbracat cu saci (Iona 3:5). Postul si rugaciunea erau facute de multe ori in vremuri de stramtorare sau necaz. David a postit cand a aflat ca Saul si Ionatan au fost ucisi (2 Samuel 1:12). Neemia a avut un timp de post si rugaciune cand a aflat ca cetatea Ierusalim inca era in ruine (Neemia 1:4). Dariu, imparatul persan, a postit toata noaptea cand a fost obligat sa-l arunce pe Daniel in groapa cu lei (Daniel 6:18).

Postul si rugaciunea se gasesc si in Noul Testament. Ana “nu se departa de Templu, si zi si noapte slujea lui Dumnezeu cu post si cu rugaciuni” (Luca 2:37). Ioan Botezatorul i-a invatat pe ucenicii lui sa posteasca (Marcu 2:18). Isus a postit 40 de zile si 40 de nopti inainte de a fi ispitit de Satan (Matei 4:2). Biserica din Antiohia a postit (Faptele Apostolilor 13:2) si apoi i-a trimis pe Pavel si Barnaba in prima lor calatorie misionara (Faptele Apostolilor 13:3). Pavel si Barnaba au stat in post si rugaciune pentru alegerea prezbiterilor in biserici (Faptele Apostolilor 14:23).


Postul si Rugaciunea – Sunt cerute sau recomandate?
Cuvantul lui Dumnezeu nu le porunceste in mod concret credinciosilor sa stea un anumit timp in post si rugaciune. Insa postul si rugaciunea sunt fara indoiala ceva ce trebuie sa facem. Totusi, mult prea adesea in centrul postului si a rugaciunii sta doar abtinerea de la mancare. Intr-adevar, scopul postului crestin trebuie sa fie sa ne inchidem ochii fata de lucrurile acestei lumi si sa ne concentram gandurile asupra lui Dumnezeu. Postul intotdeauna trebuie sa fie limitat in timp pentru ca lipsa mancarii pentru o perioada indelungata poate fi un pericol pentru organism. Postul nu este o metoda de pedepsire a trupurilor noastre si nici nu trebuie folosit ca “o metoda de dieta”. Noi nu stam in post si rugaciune pentru a pierde din greutate, ci mai degraba sa avem o partasie mai profunda cu Dumnezeu.

Prin inchiderea ochilor fata de lucrurile acestei lumi, prin post si rugaciune biblica, ne putem focaliza mai mult asupra lui Cristos. Matei 6:16-18 declara: “Cand postiti, sa nu va luati o infatisare posomorata, ca fatarnicii, care isi slutesc fetele, ca sa se arate oamenilor ca postesc. Adevarat va spun, ca si-au luat rasplata. Ci tu, cand postesti, unge-ti capul, si spala-ti fata, ca sa te arati ca postesti nu oamenilor, ci Tatalui tau, care este in ascuns; si Tatal tau, care vede in ascuns, iti va rasplati”.


Postul si Rugaciunea – Ce realizeaza ele?
A petrece timp in post si rugaciune nu este un lucru automat eficient pentru indeplinirea dorintelor celor care postesc. Cu post sau fara post, Dumnezeu ne promite sa raspunda doar rugaciunilor care sunt dupa voia Lui. I Ioan 5:14-15 ne spune: “Indrazneala pe care o avem la El, este ca, daca cerem ceva dupa voia Lui, ne asculta. Si daca stim ca ne asculta, orice i-am cere, stim ca suntem stapani pe lucrurile pe care I le-am cerut”. In timpul profetului Isaia, poporul protesta fiindca ei au postit, iar Dumnezeu nu a raspuns in modul in care ei au vrut (Isaia 58:3-4). Isaia le-a raspuns ca manifestarea exterioara a postului si a rugaciunii, fara o atitudine corespunzatoare a inimii, este inutila (Isaia 58:5-9).

Cum poti sti ca postesti si te rogi dupa voia lui Dumnezeu? Te rogi si postesti pentru lucruri care Il onoreaza si Il glorifica pe Dumnezeu? Spune Biblia in mod clar ca aceea este voia lui Dumnezeu pentru tine? Daca ceri ceva ce nu-L onoreaza pe Dumnezeu sai nu este voia Lui pentru tine, El nu iti va da ceea ce ceri, indiferent daca postesti sau nu. Cum putem cunoaste voia lui Dumnezeu? Dumnezeu promite sa ne dea intelepciune atunci cand o cerem. Iacov 1:5 ne spune: “Daca vreunuia dintre voi ii lipseste intelepciunea, s-o ceara de la Dumnezeu, care da tuturor cu mana larga si fara mustrare, si ea ii va fi data”.

Invata Mai Multe despre Rugaciune!


Iti place aceasta informatie? Ajuta-ne, impartasind-o cu altii folosind butoanele de social media de mai jos. Ce este aceasta?




Urmareste-ne:




English  
Social Media
Urmareste-ne:

Impartaseste-ne:


Inchinare

Lauda lui Dumnezeu
Postul si Rugaciunea
Rugaciunea la Masa de Craciun
Rugaciunea lui Iaebet
Rugaciunea de Ziua Recunostintei
Inchinarea
Rugaciunea “Tatal nostru”
Lauda si inchinare
Lauda lui Dumnezeu
Material Suplimentar De Explorare...

Partasie
Ucenicie
Slujire
Evanghelizare
 
 
Perspectiva Stiintifica
Perspectiva Filosofica
Este Biblia Adevarata?
Cine Este Dumnezeu?
Este Isus Dumnezeu?
De Ce Crestinismul?
Crestere in cunoasterea
Probleme frecvente
Provocarile vietii
Recuperare
 
Cauta
 
Add Postul si Rugaciunea to My Google!
Add Postul si Rugaciunea to My Yahoo!
XML Feed: Postul si Rugaciunea
Rugaciunea Home | Despre Noi | Harta site
Copyright © 2002-2021 AllAboutPrayer.org, Toate Drepturile Rezervate.