Clicky

Молитва на Бъдни вечер

Молитва на Бъдни вечер

 - Семейно благословение
Вие сте тук: Молитвата >> Молитва на Бъдни вечер

Молитва на Бъдни вечер – причината
Молитвата на Бъдни вечер, хоровите концерти и богослуженията на свещи запълват графика на модерното празнуване на Коледа. Молитвата ни помага да общуваме с Бога и, сядайки на коледната вечеря, искаме да потвърдим раждането на Исус. Въпреки че не съществува нито една официална коледна молитва или псалм, ние ви препоръчваме да мислите за това, което Исус означава за вас и вашето семейство. Говорете от сърцето си на Бога в небето. Ето пример:

    "Небесни Отче, благодаря Ти, че изпрати Своя Син Исус на земята. Ние не само празнуваме Неговото раждане в яслите, но също и причината за идването Му – Неговата смърт на кръста. Благодарим Ти за промислянето на вечен живот за всеки човек, който приеме Неговия безплатен дар на спасение.

    "Отче, благодаря ти за моето семейство. Животът не винаги е лесен за нас, но ние знаем, че Ти Си винаги с нас. Както Твоето Слово казва, Ти никога няма да ни оставиш, нито да ни забравиш. Благодаря Ти за любовта, която ни държи заедно и за това, че винаги задоволяваш нашите нужди. Приближи ни един към друг през следващата година. Ние Те обичаме и искаме нашето време на празнуване днес да бъде запомнящо се. В името на Исус, амин. "
Някои молитви може да бъдат устно изговорени, докато други могат да бъдат под формата на псалми (песни на хваление и поклонение). В празнуването на Рождество молитвите отдават почит на непорочното зачатие на Божия Син, Исус Христос. Може би първата молитва на хвала за раждането на Исус дойде от бременната Му майка, Мария: "Величае душата ми Господа, И зарадва се духът ми в Господа Спасителя мой. Защото погледна милостиво на низкото положение на слугинята Си; И, ето, от сега ще ме облажават всичките родове. Защото Силният извърши за мене велики дела; И свето е Неговото име. И, през родове и родове, Неговата милост. Е върху ония които Му се боят. Извърши силни дела със Своята мишца; Разпръсна ония, които са горделиви в мислите на сърцето си. Свали владетели от престолите им. И въздигна смирени. Гладните напълни с блага. А богатите отпрати празни. Помогна на слугата Си Израиля. За да помни да покаже Милост. (Както бе говорил на бащите ни). Към Авраама и към неговото потомство до века." ( Лука 1:46-55 ).

Мария насочи славата към Бога за Неговия дар за света чрез нея. Нейните думи на хвала често се пеят в хорова музика и химни.


Молитва на Бъдни вечер – какво да включим в нея
Библейските записи за раждането на Христос са устояли на времето две хиляди години. От устни към писмени отчети, непорочното зачатие не е загубило влиянието си върху човечеството. Въпреки че никой не знае точната дата на раждането на Христос, Коледата определя фиксирано време за отбелязване на този прекрасен подарък с радост в песни и молитва към Бога. Християните празнуват разкриването на Божия дар към човечеството, Неговото идване във вид на човек, Исус Месията.


Молитва на Бъдни вечер – думи от сърцето
Помислете над това като семейство да прочетете молитва на Бъдни вечер или да изпеете коледна песен заедно като молитва на Бъдни вечер:

Молитва (от Мартин Лутер)
О, скъпи Исус, свято дете,
Направи си легло, меко, чисто,
в сърцето ми, че да може то да е
тихо място, запазено за Тебе.

Сърцето ми с радост скача,
Устните ми не могат повече да мълчат,
Аз ще пея с радостен език,
тази сладка древна песен,

Слава на Бога в небесата,
Който за хората Своя Син даде
Докато ангелите пеят с благочестиво веселие.
Радостна, нова година на цялата земя!

O Свята нощ (от Адолф Адам)
О, свята нощ
Звездите ярко греят
През тази нощ Божи син се роди
Грях и неправда на целия свят тежеше
Когато Бог му дари блага вест

В душите грейна радостна надежда
И славно утро в миг се зазори

Чуй тази вест
Чуй ангелите пеят
О, свята нощ, о нощ на тържество
О, свята нощ, о, нощ на тържество

Научете повече за молитвата


Хареса ли ви информацията? Помогнете ни, като споделите с другите, използвайки бутоните за публикуване.
Следвайте ни на:
English  
Social Media
Следвайте ни на:

Споделете ни:


Хваление

Силата на молитвата
Молитвата на Явис
Молитва на Бъдни вечер
Застъпническа молитва
Молитва на смирение
Молитва за Деня на благодарността
Отче наш
Слава на Бог
Молитви за жени
Additional Content To Explore...

Общуване
Ученичество
Служение
Евангелизъм
 
 
Бог съществува ли научно доказано?
Бог съществува ли според философите?
Библията истинна ли е?
Кой е Бог?
Кой е Исус?
Защо християнството?
Да израснеш с Бог
Популярни теми
Предизвикателства на живота
Възстановяване
 
ТЪРСЕНЕ
 
Add Молитва на Бъдни вечер to My Google!
Add Молитва на Бъдни вечер to My Yahoo!
XML Feed: Молитва на Бъдни вечер
Молитвата Home | За нас | Карта на сайта
Авторски права © 2002-2021 AllAboutPrayer.org, Всички права запазени.