Clicky

Молитвата на Явис

Молитвата на Явис

 - Мисли мащабно!
Вие сте тук: Молитвата >> Молитвата на Явис

Молитвата на Явис: Какво представлява?
Молитвата на Явис идва от Библията. В 1 Летописи 4:10 четем: "И Явис призова Израилевия Бог, казвайки: Дано действително ме благословиш, и дано разшириш пределите ми, и ръката Ти да бъде с мене, и да ме пазиш от зло, та да нямам скръб! И Бог му даде това, което поиска." Молитвата се състои от четири части. На първо място, Явис моли Бог да го благослови. На второ място, той моли Бог да разшири неговата територия или да увеличи отговорностите му. Трето, той се моли Бог да бъде с него и да остане близо. На последно място, Явис иска Бог да го пази от беди, така че да бъде свободен от болка.


Молитвата на Явис: Защо е важна?
Молитвата на Явис показва, че Явис разбира онова, което много хора не разбират – има само един Бог и Той трябва да бъде в центъра на нашето дело. Бог иска да благослови живота на всеки. Но първо трябва да направим избора да поканим Бог в живота си и да помолим за Неговите благословения. Явис иска да успее и да увеличи неговата сфера на влияние за Бога. Конкретната сфера на влияние не е важна. Важното е, когато искаме да постигнем цели и постижения, да имаме Бог на наша страна. Притчи 16:3 казва: "Възлагай делата си на Господа, И ще се утвърдят твоите намерения.." Важно е да разберете и практикувате това в тясна връзка с Бога. Освен това, също така е важно да останете близо до Бог и да разчитате на Неговата непрестанна подкрепа и водителство през целия живот. Явис ясно знае и се моли специално на Онзи, Който може да го предпази от зло и болка – Бог. В края на стиха е ясно, че Бог одобрява тази искрена молитва, удовлетворявайки желанието му. Също така е важно да се види, че Явис е пламенен в молбата си към Бога: "Той извика към Бога на Израел." Бог иска да чуе, че се нуждаем от Него чрез пламенна молитва.


Молитвата на Явис: Какво означава тя за вас?
Молитвата на Явис ни напомня, че всеки се бори с избора да разчита на себе си или на Бога. Независимо дали сте фокусиран християнин или просто търсите да разберете повече за Бог, животът е процес на израстване. Въпреки това, при прегледа на молитвата на Явис става много ясно, както и в останалата част от Библията, че Бог е верен в грижите за тези, които Го търсят. Явис поставя един чудесен пример за това как Бог иска всички да дойдат при Него чрез постоянна и страстна молитва. Ако искате да започнете връзка с Бога или да подобрите съществуващи взаимоотношения с Него, започнете с молитва. Бог отговаря на молитвите, когато Му се доверим (1 Летописи 5:20). Бог благоволява в молитвите към Него (Притчи 15:8). Ние всички можем да се учим от Явис и вярно да се молим на Бога във всичко, което правим.


Молитвата на ЯВис: Книгата на Брус Уилкинсън
Молитвата на Явис е покрита с феноменални детайли от Брус Уилкинсън в книгата си със същото име. Ние силно препоръчваме да прочетете тази фантастична и вдъхновяваща книга, която предизвиква всеки от нас да:

    "Заемете се с нещо достатъчно голямо, че провала да е сигурен... освен ако Бог не се намеси."

Продължете своето изучаване сега!


Хареса ли ви информацията? Помогнете ни, като споделите с другите, използвайки бутоните за публикуване.
Следвайте ни на:
English  
Social Media
Следвайте ни на:

Споделете ни:


Хваление

Молитва на смирение
Молитви за жени
Молитва на Бъдни вечер
Молитва за Деня на благодарността
Отче наш
Слава на Бог
Силата на молитвата
Застъпническа молитва
Ежедневна молитва
Additional Content To Explore...

Общуване
Ученичество
Служение
Евангелизъм
 
 
Бог съществува ли научно доказано?
Бог съществува ли според философите?
Библията истинна ли е?
Кой е Бог?
Кой е Исус?
Защо християнството?
Да израснеш с Бог
Популярни теми
Предизвикателства на живота
Възстановяване
 
ТЪРСЕНЕ
 
Add Молитвата на Явис to My Google!
Add Молитвата на Явис to My Yahoo!
XML Feed: Молитвата на Явис
Молитвата Home | За нас | Карта на сайта
Авторски права © 2002-2021 AllAboutPrayer.org, Всички права запазени.