Clicky

Молитва на смирение

Молитва на смирение

 - Предаване
Вие сте тук: Молитвата >> Молитва на смирение

Молитва на смирение: Какви са думите?
Молитвата на смирение е нещо такова –
Боже, благослови ме да приемам със смирение нещата, които не мога да променя,
кураж да променя нещата, които мога и мъдрост да правя разлика.
Живеейки ден след ден,
наслаждавайки се момент след момент,
приемайки изпитанията като път към мира,
взимайки, както Той направи, този грешен свят какъвто е, а не какъвто аз бих искал,
вярвам, че Той ще направи всичко правилно, ако се оставя на Неговата Воля,
така че да мога да бъда умерено щастлив в този живот и безкрайно щастлив с Него в следващия. Амин


Молитва на смирение: Какво означава?
Тази красива молитва е написана от един човек на име Райнхолд Нибур през 1943 година. Думите имат специално значение за тези, които често "търсят мир" в момент на криза, отчаяние и несигурност в живота си. Тази молитва стана тясно свързана с програмите 12 Стъпки, като предлагат сила и спокойствие в преследването на по-стабилен живот.

Първо, чрез изричането на тези думи, ние признаваме съществуването на Бог и признаваме, че Той наистина е Единственият, Който може да ни донесе вътрешен мир, независимо от хаотичните обстоятелства. Неговото прекрасно присъствие в живота ни носи "спокойствие", което не може да бъде намерено никъде другаде. Има един стих Библията, който казва, че Божият мир е отвъд всички човешки разбирания. "Неговият мир ще пази сърцата ви и мислите ви в Христа Исуса" (Филипяни 4:7 ). Докато не пуснем "Божият мир" да влезе в нашия ум, сърце и душа, ние никога няма да изпитаме този истински мир, който противоречи на най-тежките обстоятелства в живота.

Молитвата продължава да говори за приемане, смелост и мъдрост. Всичко се свежда до искането и позволяването Бог да ни даде тези неща. С други думи, тя е предаване на Него. Втората част ни напомня, че нашето доверие трябва да бъде в Бога – Той да върши нещата и признаването, че ние обикновено нямаме истински контрол върху трудностите в този грешен свят или действията на другите. Доверете Му се и живейте ден за ден, наслаждавайки се на всеки момент.


Молитва на смирение: Как да започна да я практикувам?
Постоянството и успехите не са родени от добри времена. Те са родени в изпитанията. 1 Петрово 4:12 казва: ". . . Не се чудете на огнената изпитня, която дохожда върху вас, за да ви опита, като че ви се случва нещо чудно." Библията ни казва, че ще преминем през изпитания и, преминавайки през тях, ще ставаме по-силни. В нашето време на слабост, ние се учим да разчитаме на силата на Бог и Той се наслаждава, когато вярваме в Него. Ние всички желаем да бъдем нужни и искани и Бог иска това за нас. Той иска да се обърнем към Него и да Му се доверим.

Бъдете насърчени - Исус Христос е верен, ние можем да почиваме в Него, доверявайки Му се винаги за резултата. Ние не винаги разбираме "защо" нещата се случват и не винаги е необходимо. Еремия 29:11 казва: „Защото аз зная мислите, които мисля за вас, казва Господ, мисля за мир, а не за зло, за да ви дам бъдеще и надежда." И в Евреи 13:5 Бог казва, че никога няма да ни остави или да ни забрави. Никога е дълго време. . . Той е винаги с нас, ако ние дойдем при Него.

Исус им каза: "Вземете Моето иго върху си, и научете се от Мене; защото съм кротък и смирен на сърце; и ще намерите покой на душите си. Защото Моето иго е благо, и Моето бреме е леко."( Матей 11:29-30 ).

В тези стихове, можем да видим значението на последната фраза в молитвата на смирение. Ако се предадем на Него, ние можем да бъдем изключително щастливи в Него, в този живот и вечно след това.

Научете повече за Предаване себе си на Бог


Хареса ли ви информацията? Помогнете ни, като споделите с другите, използвайки бутоните за публикуване.
Следвайте ни на:
English  
Social Media
Следвайте ни на:

Споделете ни:


Хваление

Силата на молитвата
Молитва за Деня на благодарността
Молитви за жени
Застъпническа молитва
Молитва на смирение
Молитва на Бъдни вечер
Молитвата на Явис
Отче наш
Слава на Бог
Additional Content To Explore...

Общуване
Ученичество
Служение
Евангелизъм
 
 
Бог съществува ли научно доказано?
Бог съществува ли според философите?
Библията истинна ли е?
Кой е Бог?
Кой е Исус?
Защо християнството?
Да израснеш с Бог
Популярни теми
Предизвикателства на живота
Възстановяване
 
ТЪРСЕНЕ
 
Add Молитва на смирение to My Google!
Add Молитва на смирение to My Yahoo!
XML Feed: Молитва на смирение
Молитвата Home | За нас | Карта на сайта
Авторски права © 2002-2021 AllAboutPrayer.org, Всички права запазени.