Clicky

Какво представлява молитвата

Какво представлява молитвата

 - Разговор с Бог
Вие сте тук: Молитвата >> Какво представлява молитвата

Какво представлява молитвата? – разговор с Бог
Какво е молитва? Молитвата е нашата директна връзка с небето. Молитвата е процес на общуване, който ни позволява да говорим с Бога! Той иска да общуваме с Него, както при телефонно обаждане. Мобилните телефони и другите устройства са се превърнали в необходимост за някои хора в съвременното общество. Ние имаме Bluetooth устройства, блекберис и говорещи компютри! Това са средства за комуникация, които позволяват на двама или повече хора да общуват, да обсъждат и да отговарят един на друг.

За много хора молитвата изглежда нещо сложно, но това е просто разговор с Бога. Ето някои неща за това, което молитвата е:


Какво представлява молитвата? – обезпечението
Много хора питат какво е молитвата, защото желаят да се молят, но не знаят как. Помислете над тези съвети:

 • Какво да кажа? Молитвата е като разговор с най-добрия ви приятел. Лесно е да говориш с някого, когато знаеш, че те обича безусловно!
  1. Помолете Исус да ви прости греховете и да ви направи нови в Него! "Затова покайте се и обърнете се, за да се заличат греховете ви." (Деяния 3:19).
  2. Кажете Му вашите нужди! "Всяка ваша грижа възложете на Него, защото Той се грижи за вас." (1 Петрово 5:7).
  3. Благодарете Му, че Той умря на кръста на Голгота за нас! "Защото Бог толкова възлюби света, че даде Своя Единороден Син, за да не погине ни един, който вярва в Него, но да има вечен живот." ( Йоан 3:16 ).
 • Как да го кажа? Ето как се научих да подхождам към Спасителя в живота ми.
  1. С увереност и вяра, че Той спасява: "В Христос имаме своето дръзновение и достъп с увереност чрез вяра в Него" ( Ефесяни 3:12 ). "Затова, нека пристъпваме с дръзновение към престола на благодатта, за да придобием милост, и да намерим благодат, която да помага благовременно." (Евреи 4:16).
  2. С радост, че Той може да ни спаси. "Изявил си ми пътищата на живота; В присъствието си ще ме изпълниш с веселба." (Деяния 2:28).
  3. С очакването, че Той ще ме избави. "Господи, на ранина ще чуеш гласа ми; На ранина ще отправям молитвата си към Тебе, и ще очаквам." ( Псалом 5:3 ) "Аз Те призовах, Боже, защото ще ми отговориш; Приклони към мене ухото Си, и послушай думите ми."(Псалом 17:6)


Какво представлява молитвата? – Какво казва Библията?
Молете се един за друг. Исус ни даде пример за това как да се молим. Той се моли за Своите ученици и за всяко следващо поколение, което ще Го последва. Неговата молитва е Бог да ги пази и ги укрепи, докато са в този свят. Исус също се моли за тези, които повярват в Него чрез благовестието (Йоан 17).

Молете се с вяра. "А без вяра не е възможно да се угоди Богу, защото който дохожда при Бога трябва да вярва, че има Бог, и че Той възнаграждава тия, които го търсят."( Евреи 11:6 )

Молете се с преклонение и уважение. " Възвишавайте Господа нашия Бог, и кланяйте се пред подножието Му; Той е свет” ( Псалм 99:5 ). "Да, Господи," каза човекът: "Вярвам!" И той се поклони на Исус" ( Йоан 09:38 ).

Вие ще знаете с увереност, че Бог може да ви чуе, когато се молите, така че отворете тази линия за комуникация! Молете се, знаейки, че без значение колко далеч може да се скитате, вашата връзка с Него никога не може да бъде загубена!

"Затова се моля, щото любовта ви да бъде все повече и повече изобилно просветена и всячески проницателна." ( Филипяни 1:9 ).

Научете повече за молитвата


Хареса ли ви информацията? Помогнете ни, като споделите с другите, използвайки бутоните за публикуване.
Следвайте ни на:
English  
Social Media
Следвайте ни на:

Споделете ни:


Хваление

Застъпническа молитва
Молитва на Бъдни вечер
Молитви за жени
Молитвата на Явис
Отче наш
Ежедневна молитва
Молитва на смирение
Силата на молитвата
Молитва за Деня на благодарността
Additional Content To Explore...

Общуване
Ученичество
Служение
Евангелизъм
 
 
Бог съществува ли научно доказано?
Бог съществува ли според философите?
Библията истинна ли е?
Кой е Бог?
Кой е Исус?
Защо християнството?
Да израснеш с Бог
Популярни теми
Предизвикателства на живота
Възстановяване
 
ТЪРСЕНЕ
 
Add Какво представлява молитвата to My Google!
Add Какво представлява молитвата to My Yahoo!
XML Feed: Какво представлява молитвата
Молитвата Home | За нас | Карта на сайта
Авторски права © 2002-2021 AllAboutPrayer.org, Всички права запазени.