Clicky

Защо трябва да се молим

Защо трябва да се молим

 - Молитвата действа ли?
Вие сте тук: Молитвата >> Защо трябва да се молим

Защо трябва да се молим – на кого се молим?
Преди да можем да отговорим "защо трябва да се молим", ние трябва да знаем на кого се молим. Има само един върховен Създател и суверен Бог. Има само един път към Него и той е чрез Неговия единствен Син Исус Христос. Бог, нашият Небесен Отец, е Онзи, който можем да сме сигурни, че чува и отговаря на молитвите ни. Той е Бог на невероятна любов, милост и прошка.

  • Чрез Него всичко е възможно. Исус казва в Марк 10:27 , "По човешки казано, това е невъзможно. Но не и за Бога. Всичко е възможно за Бога."
  • Данаил 9:18 ни казва: "Ние не принасяме прошенията си пред Тебе заради нашата правда, но заради многото Твои щедрости." (Милост означава да показваш благоразположение, състрадание и доброта.)
  • Най-голямата изява на Божията любов е опрощението на греховете, които всеки един от нас е извършил. "Защото Бог толкова възлюби света, че даде Своя Единороден Син, за да не погине ни един, който вярва в Него, но да има вечен живот: Понеже Бог не е пратил Сина на света да съди света, но за да бъде светът спасен чрез Него." ( Йоан 3:16-17 ).
Той е единственият Бог, който е направил това, и е единственият Бог, който може да го направи. Но Неговия враг, Сатана, е изпратил много фалшиви богове, за да заблудят хората. Не се заблуждавайте, нито разрешавайте нещо или някой да има предимство пред единствения истински и жив Бог.


Защо трябва да се молим – за какво се молим?
Молитвата е ключът към сърцето на Бог. Молитвата е единственият начин за реална и лична връзка с Бога.

  • Молете се, признавайки, че Той е Бог и че приемате Неговия милостив дар, Исус Христос, като свой Господ и Спасител ( Битие 17:1 , Римляни 6:16-18 ).
  • Молете се, изповядвайки греховете си и приемете Неговото прощение (Римляни 3:23-26 ).
  • Молете се Неговата воля да се изпълни във вашия живот, Светия Дух да ви води и да бъдете изпълнени с пълнотата, която Бог има за вас.
  • Молете се за (духовно) разбиране и мъдрост ( Притчи 2:6-8 , 3:5 ).
  • Молете се с благодарност за всички начини, по които Той ни благославя (Филипяни 4:6 ). Молете се, когато сте болни, самотни, преминаващи през изпитания или се застъпвайте един за друг (Яков 5:14-16, 2 Коринтяни 12:9-10 ).
  • Молете се да Му се поклоните ( Псалм 95:6-7 ).
Няма нищо, за което да не можем да се молим. Има много посочки с молитва в Библията. Библията ни казва да се "молим непрестанно" и "във всичко да благодарим на Господ." Когато изберем да имаме положително отношение, ние осъзнаваме, че сме получили много благословения, за които да хвалим Бог.

Намираме интимност с Бог чрез общуването с Него в молитва. Отиваме при Него с вяра, знаейки, че Той чува и отговаря на всички наши молитви ( 1 Йоан 5:14 ). Бъдете сигурни, че Бог знае и иска това, което е най-добро за нас, така че молете се да бъде Неговата воля за всичко, което просим от Него. После Му благодарете за това, макар и да не се е случило все още.


Защо трябва да се молим – как се молим?
Исус даде на учениците Си това, което наричаме, "Отче наш" ( Матей 6 ) като пример.

Освен това, Евреи 4:14-16 ни казва, можем да се молим с дързост - "И тъй, като имаме велик Първосвещеник Исуса, Божия Син, Който е преминал до най-високите небеса, нека държим това, което сме изповядали. Защото нямаме такъв първосвещеник, Който да не може да състрадава с нас в нашите немощи, а имаме Един, Който е бил във всичко изкушен като нас, но пак без грях. Затова, нека пристъпваме с дръзновение към престола на благодатта, за да придобием милост, и да намерим благодат, която да помага благовременно."

Преди всичко, молете се с искреност, уважение и смирение пред Всевишния Бог. "Голяма сила има усърдната молитва на праведния." ( Яков 5:16 ).

Научете повече за молитвата!


Хареса ли ви информацията? Помогнете ни, като споделите с другите, използвайки бутоните за публикуване.
Следвайте ни на:
English  
Social Media
Следвайте ни на:

Споделете ни:


Ученичество

Да слушаш Божия глас
Неотговорена молитва
Защо трябва да се молим
Молитва за изповядване на грях
Начини да се молим
Additional Content To Explore...

Хваление
Общуване
Служение
Евангелизъм
 
 
Бог съществува ли научно доказано?
Бог съществува ли според философите?
Библията истинна ли е?
Кой е Бог?
Кой е Исус?
Защо християнството?
Да израснеш с Бог
Популярни теми
Предизвикателства на живота
Възстановяване
 
ТЪРСЕНЕ
 
Add Защо трябва да се молим to My Google!
Add Защо трябва да се молим to My Yahoo!
XML Feed: Защо трябва да се молим
Молитвата Home | За нас | Карта на сайта
Авторски права © 2002-2021 AllAboutPrayer.org, Всички права запазени.