Clicky

Auzind Glasul lui Dumnezeu

Auzind Glasul lui Dumnezeu

 - Comunicarea 101
Esti aici: Rugaciunea >> Auzind Glasul lui Dumnezeu

Auzind Glasul lui Dumnezeu – Esti gata sa asculti?
Sa auzim glasul lui Dumnezeu este ceea ce isi doreste fiecare – insa stii ca nu este greu de facut? De fapt, Dumnezeu doreste sa auzi glasul Lui! El nu ne vorbeste printr-un tremur la ficat, printr-un freamat sau prin mijloacele de comunicare mass-media. Auzirea glasului lui Dumnezeu este la fel de naturala precum auzirea prietenului tau cel mai bun cand iti vorbeste. Ba mai mult, Il putem auzi in fiecare zi si nu doar la anumite ocazii speciale sau prin cantarea unor incantatii speciale. EL ne vorbeste in momentele naturale ale vietii. Vrei sa auzi glasul lui Dumnezeu? Atunci trebuie sa fii gata sa asculti.


Auzind Glasul lui Dumnezeu – De ce vrei sa-L auzi?
De ce vrei sa auzi glasul lui Dumnezeu? Lucrul acesta poate suna ca o intrebare fara rost, insa motivatiile sunt importante in fiecare lucru pe care il facem. Biblia spune lucrul acesta despre Cuvantul lui Dumnezeu: “Caci Cuvantul lui Dumnezeu este viu si lucrator, mai taietor decat orice sabie cu doua taisuri: patrunde pana acolo ca desparte sufletul si duhul, incheieturile si maduva, judeca simtirile si gandurile inimii” (Evrei 4:12).

Vrei sa auzi glasul lui Dumnezeu? Daca da, este posibil ca tu deja sa-L fi auzit, pentru ca poate tocmai El ti-a dat dorinta de a-L auzi.


Auzind Glasul lui Dumnezeu in Biblie
In cartea sa Cunoasterea lui Dumnezeu, J. I. Packer spune: “Dumnezeu a vorbit omului, iar Biblia este Cuvantul Lui, dat noua sa ne faca intelepti spre mantuire”.

Biblia singura spune: “La inceput era Cuvantul, si Cuvantul era cu Dumnezeu, si Cuvantul era Dumnezeu” (Ioan 1:1). In alt loc citim: “Toata Scriptura este insuflata de Dumnezeu si de folos ca sa invete, sa mustre, sa indrepte, sa dea intelepciune in neprihanire...” (2 Timotei 3:16).

Ii poti auzi pe oameni spunand ca Biblia este doar o carte scrisa de oameni, ca Biblia singura pretinde sa fie Cuvantul lui Dumnezeu! Putem avea incredere in ea? Evidentele istoriei, arheologiei, profetiei implinite si marturiilor personale de-a lungul miilor de ani sunt coplesitoare si dovedesc ca Biblia este cu adevarat Cuvantul lui Dumnezeu. Vrei sa auzi glasul lui Dumnezeu? Atunci citeste Biblia. Gaseste-ti un bun calendar de citire zilnica a Bibliei si tine-te de el.


Auzind Glasul lui Dumnezeu prin Rugaciune
Cand vrei sa ai o conversatie cu cineva, cum incepi? Stai in fata acelui om si astepti ca el sa-ti vorbeasca? Lucrul acesta s-ar putea sa functioneze, daca persoana respectiva este suficient de deschisa, insa de obicei incepem conversatia deschizandu-ne gura si vorbind, solicitand atentia acelei persoane. Acelasi lucru se intampla si cu Dumnezeu! Lui Ii place sa ne auda vorbind cu El si in acele momente ne pregatim sa auzim glasul Lui. Rugaciunea este ca si cum am spune: “Buna ziua, Dumnezeule, sunt eu. Cred ca m-ai creat si stii un alt mod in care sa-mi traiesc viata fata de cel in care o traiesc acum. As vrea sa Te cunosc mai bine. Iata ce se intampla in viata mea si mi-ar placea mult sa stiu gandurile Tale despre cum sa actionez. Imi spui, Te rog, ce sa fac in ziua aceasta?

Intr-o conversatie obisnuita, noi vorbim, apoi asteptam raspunsul celeilalte persoane. Acelasi lucru este si cu Dumnezeu! Odata ce ne-am pregatit inimile sa ascultam prin rugaciune, suntem mult mai aproape sa auzim glasul lui Dumnezeu. Oare ne vorbeste El printr-o voce care se aude? Unii ar spune ca da, dar de obicei nu este asa. De fapt, putem fapt sa nu “auzim” glasul lui Dumnezeu, insa El ne vorbeste in multe feluri. Iata cateva:

  • Dumnezeu vorbeste prin Cuvantul Sau
  • Dumnezeu vorbeste prin gandurile noastre
  • Dumnezeu vorbeste prin discutiile cu alti oameni
  • Dumnezeu vorbeste prin imprejurari


Auzind Glasul lui Dumnezeu prin Isus
Biblia ne spune ca Isus este Dumnezeu in trup uman. Prin urmare, daca vrem sa auzim glasul lui Dumnezeu, trebuie sa studiem si sa stim invataturile lui Isus. Iata modul in care Ioan Il descrie pe El: “Ce era de la inceput, ce am auzit, ce am vazut cu ochii nostri, ce am privit si ce am pipait cu mainile noastre, cu privire la Cuvantul vietii (1 Ioan 1:1). De asemenea trebuie sa ai o relatie personala cu Isus. Ai incercat vreodata sa porti o discutie, indiferent cat de adanca, cu o persoana pe care nu o cunosteai? De obicei discutia aceasta nu ajunge foarte departe.

Cu putin inainte de a fi rastignit, Isus S-a intalnit cu ucenicii Lui pentru a-i reasigura de ceea ce avea sa se intample dupa ce El va pleca. El le-a promis un ajutor: “Si Eu voi ruga pe Tatal, şi El va va da un alt mangiietor (Greceste: Paraclet, aparator, ajutor.), care sa ramana cu voi in veac; si anume, Duhul adevarului pe care lumea nu-l poate primi, pentru ca nu-L vede si nu-L cunoaste; dar voi Il cunoasteti, caci ramane cu voi, si va fi in voi” (Ioan 14:16-17). Duhul Sfant, deci, este modul in care putem auzi glasul lui Dumnezeu!


Auzind Glasul lui Dumnezeu cu Ajutorul Duhului Sfant
“Dar Mangaietorul, adica Duhul Sfant, pe care-L va trimite Tatal, in Numele Meu, va va invata toate lucrurile, si va va aduce aminte de tot ce v-am spus Eu” (Ioan 14:26). Al doilea capitol din Faptele Apostolilor descrie evenimentele care au avut loc in ziua Cincizecimii, dupa ce Isus S-a inaltat la cer. Versetul 3 spune ca ucenicii au fost umpluti cu Duhul Sfant, Mangaietorul promis de Isus. Aceasta a treia persoana a lui Dumnezeu nu a venit la ei doar ca si Cineva pe care ei Il puteau vedea si atinge, ci El a venit ca sa locuiasca in ei. Acelasi Duh este la dispozitia ta si a mea astazi. Esti crestin? Daca da, atunci deja ai Duhul Sfant. Roaga-L pe Dumnezeu sa te umple zilnic cu Duhul, iar El iti va pregati inima ca sa auzi glasul Lui. Duhul Sau, care este acea voce linistita dinlauntrul tau, este Acela care iti aduce aminte ceea ce a zis Dumnezeu si te ajuta sa recunosti oportunitatile pe care El ti le da in viata ta.


Auzind Glasul lui Dumenzeu – Concluzie
Deci, avem Biblia, rugaciunea, pe Isus, pe Duhul Sfant si propriile noastre inimi ca sa ne ajute sa auzim glasul lui Dumnezeu. Vrei sa auzi glasul lui Dumnezeu? Aceasta este intrebarea finala, pentru ca Dumnezeu raspunde inimilor care au o dorinta sincera. In cartea Apocalipsa citim “Iata Eu stau la usa, si bat. Daca aude cineva glasul Meu si deschide usa, voi intra la el, voi cina cu el, si el cu Mine” (Apocalipsa 3:20). Dumnezeu niciodata nu te va forta sa-L asculti, insa El asteapta un raspuns pozitiv la chemarea Lui. Auzi glasul lui Dumnezeu chiar acum? Nu lasa ca ultimul tau raspuns sa fie unul gresit.

Cunoaste Mai Multe Acum si Fii Sigur ca Stii Voia lui Dumnezeu!


Iti place aceasta informatie? Ajuta-ne, impartasind-o cu altii folosind butoanele de social media de mai jos. Ce este aceasta?
Urmareste-ne:
English  
Social Media
Urmareste-ne:

Impartaseste-ne:


Ucenicie

Rugaciune pentru Marturisirea Pacatelor
Tipuri de Rugaciune
Rugaciunea Neascultata
Auzind Glasul lui Dumnezeu
De Ce Trebuie Sa Ne Rugam
Material Suplimentar De Explorare...

Inchinare
Partasie
Slujire
Evanghelizare
 
 
Perspectiva Stiintifica
Perspectiva Filosofica
Este Biblia Adevarata?
Cine Este Dumnezeu?
Este Isus Dumnezeu?
De Ce Crestinismul?
Crestere in cunoasterea
Probleme frecvente
Provocarile vietii
Recuperare
 
Cauta
 
Add Auzind Glasul lui Dumnezeu to My Google!
Add Auzind Glasul lui Dumnezeu to My Yahoo!
XML Feed: Auzind Glasul lui Dumnezeu
Rugaciunea Home | Despre Noi | Harta site
Copyright © 2002-2021 AllAboutPrayer.org, Toate Drepturile Rezervate.