Clicky

Ce este Rugaciunea

Ce este Rugaciunea

 - Vorbind cu Dumnezeu
Esti aici: Rugaciunea >> Ce este Rugaciunea

Ce este Rugaciunea? – Vorbind cu Dumnezeu
Ce este rugaciunea? Rugaciunea este linia noastra directa cu cerul. Rugaciunea este un proces de comunicare prin care vorbim cu Dumnezeu! El vrea sa comunicam, asa cum are loc o discutie intre doua persoane pe telefon. Telefoanele mobile si alte aparate au devenit o necesitate pentru unii oameni din societatea de astazi. Avem radiouri si telefoane mobile si computere vorbitoare! Acestea sunt mijloacele de comunicare care permit ca doua sau multe persoane sa interactioneze, sa discute si sa raspunda una alteia.

Multora rugaciunea li se pare complicata, insa ea este o simpla vorbire cu Dumnezeu. Mai jos sunt cateva puncte despre ceea ce este rugaciunea:

What is Prayer? – The Logistics Many people question what is prayer because they desire to pray, but don’t know how. Consider these tips:

Ce este Rugaciunea – Logistica
Multi oameni se intreaba ce este rugaciunea fiindca vor sa se roage, insa nu stiu cum sa o faca. Iata cateva sfaturi:

 • Ce ar trebui sa spun? Rugaciunea este ca si cum ai vorbi cu cel mai bun prieten al tau! Este usor sa vorbesti cu cineva despre care stii ca te iubeste neconditionat!
  1. Roaga-L pe Isus sa-ti ierte pacatele si sa te faca un om nou in El! “Pocaiti-va, deci, si intoarceti-va la Dumnezeu, ca sa vi se stearga pacatele...” (Faptele Apostolilor 3:19).
  2. Spune-I Lui despre nevoile tale! “Si aruncati asupra Lui toate ingrijorarile voastre, caci El Insusi ingrijeste de voi.” (1 Petru 5:7).
  3. Multumeste-I ca a murit pe cruce la Golgota pentru tine! “Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede in El, sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica”(Ioan 3:16).


 • Cum ar trebui sa o spun? Aici ne referim la modul in care ne raportam la Mantuitorul vietii noastre.
  1. Cu incredere si credinta ca El va raspunde: “In El avem, prin credinta in El, slobozenia si apropierea de Dumnezeu cu incredere.” (Efeseni 3:12). “Sa ne apropiem, deci, cu deplina incredere de scaunul harului, ca sa capatam indurare si sa gasim har, ca sa fim ajutati la vreme de nevoie” (Evrei 4:16).
  2. Cu bucurie ca El va raspunde. “Mi-ai facut cunoscut caile vietii, si Ma vei umple de bucurie cu starea Ta de fata.” (Fapte 2:28).
  3. Cu asteptare, stiind ca El va raspunde. “Doamne, auzi-mi glasul, dimineata! Dimineata eu imi indrept rugaciunea spre Tine, si astept” (Psalmul 5:3). “Strig catre Tine, caci m-asculti, Dumnezeule! Pleaca-Ti urechea spre mine, asculta cuvantul meu!” (Psalmul 17:6).


Ce este Rugaciunea? – Ce spune Biblia?
Rugati-va unii pentru altii. Isus ne-a dat un exemplu despre cum sa ne rugam. El S-a rugat pentru ucenicii Lui si pentru fiecare generatie care Il va urma. Rugaciunea Lui a fost ca Dumnezeu sa-i protejeze si sa-i intareasca atata timp cat vor fi in aceasta lume. De asemenea, Isus S-a rugat pentru aceia care vor crede in El prin mesajul Evangheliei (Ioan 17).

Rugati-va cu credinta. “Si fara credinta este cu neputinta sa fim placuti Lui! Caci cine se apropie de Dumnezeu, trebuie sa creada ca El este, si ca rasplateste pe cei ce-L cauta” (Evrei 11:6).

Rugati-va cu inchinare si reverenta. “Inaltati pe Domnul, Dumnezeul nostru, si inchinati-va inaintea asternutului picioarelor Lui, caci este Sfant!” (Psalmul 99:5). „Cred, Doamne” I-a zis el; si I s-a inchinat” (Ioan 9:38).

Vei sti cu siguranta ca Dumnezeu te poate auzi cand te rogi, asa ca deschide linia aceasta de comunicare! Roaga-te, stiind ca indiferent cat de departe te gasesti, legatura ta cu El nu poate fi pierduta!

“Si ma rog ca dragostea voastra sa creasca tot mai mult in cunostinta si orice pricepere...” (Filipeni 1:9).

Invata Mai Multe despre Rugaciune


Iti place aceasta informatie? Ajuta-ne, impartasind-o cu altii folosind butoanele de social media de mai jos. Ce este aceasta?
Urmareste-ne:
English  
Social Media
Urmareste-ne:

Impartaseste-ne:


Inchinare

Rugaciuni Pentru Femei
Lauda lui Dumnezeu
Rugaciunea lui Iaebet
Inchinarea
Postul crestin
Rugaciunea Zilnica
Rugaciunea “Tatal nostru”
Rugaciunea de Ziua Recunostintei
Partasia crestina
Material Suplimentar De Explorare...

Partasie
Ucenicie
Slujire
Evanghelizare
 
 
Perspectiva Stiintifica
Perspectiva Filosofica
Este Biblia Adevarata?
Cine Este Dumnezeu?
Este Isus Dumnezeu?
De Ce Crestinismul?
Crestere in cunoasterea
Probleme frecvente
Provocarile vietii
Recuperare
 
Cauta
 
Add Ce este Rugaciunea to My Google!
Add Ce este Rugaciunea to My Yahoo!
XML Feed: Ce este Rugaciunea
Rugaciunea Home | Despre Noi | Harta site
Copyright © 2002-2021 AllAboutPrayer.org, Toate Drepturile Rezervate.