Clicky

De Ce Trebuie Sa Ne Rugam

De Ce Trebuie Sa Ne Rugam

 
Esti aici: Rugaciunea >> De Ce Trebuie Sa Ne Rugam

De Ce Trebuie Sa Ne Rugam – Cui ne rugam?
Inainte de a putea raspunde la intrebarea “de ce trebuie sa ne rugam?”, trebuie sa stim cui ne rugam. Exista un singur Creator suprem si Dumnezeu suveran. Exista o singura cale de a ajunge la El si aceasta este Singurul Lui Fiu, Isus Cristos. Dumnezeu, Tatal nostru ceresc, este singurul despre care putem fi siguri ca aude si raspunde rugaciunilor noastre. El este Dumnezeul dragostei, bunatatii si iertarii uimitoare.

  • Prin El toate lucrurile sunt posibile. Isus spune in Marcu 10:27, " Lucrul acesta este cu neputinta la oameni, dar nu la Dumnezeu; pentru ca toate lucrurile Sunt cu putinta la Dumnezeu.."
  • Daniel 9:18 ne spune: “Caci nu pentru neprihanirea noastra Iti aducem noi cererile noastre, ci pentru indurarile Tale cele mari” (Indurare inseamna a arata favoare, compasiune si bunatate).
  • Dovada finala a dragostei este iertarea pacatelor pe care fiecare din noi le-a savarsit. “Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede in El, sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica. Dumnezeu, in adevar, n-a trimis pe Fiul Sau in lume ca sa judece lumea, ci ca lumea sa fie mantuita prin El.” (Ioan 3:16-17).
Numai Dumnezeu a facut lucrul acesta si numai El poate face acest lucru. Insa, dusmanul Lui, Satan, a trimis multi dumnezei falsi pentru a insela omenirea. Nu fi amagit si nici nu permite ca ceva sau cineva sa fie mai important pentru tine decat Dumnezeul adevarat si viu.


De Ce Trebuie Sa Ne Rugam – Pentru ce ne rugam?
Rugaciunea este cheia spre inima lui Dumnezeu. Rugaciunea este singura cale spre o relatie reala si personala cu Dumnezeu.

  • Roaga-te recunoscand ca El este Dumnezeu, si acceptand iertarea Lui (Romani 3:23-26).
  • Roaga-te ca voia Lui sa se faca in viata ta, ca Duhul Lui cel Sfant sa te conduca si sa fii umplut de toata plinatatea pe care o are Dumnezeu pentru noi.
  • Roaga-te pentru intelegere (spirituala) si intelepciune (Proverbe 2:6-8, 3:5).
  • Roaga-te cu multumire pentru toate felurile in care te binecuvanteaza (Filipeni 4:6). Roaga-te cand esti bolnav, singur, cand treci prin incercari sau mijlocesti pentru cineva (Iacov 5:14-16, 2 Corinteni 12:9-10).
  • Roaga-te pentru a te inchina Lui (Psalmul 95:6-7).
Nu exista nici un lucru pentru care sa nu ne putem ruga. Exista foarte multe referinte in Biblie despre rugaciune. Biblia ne spune “rugati-va neincetat” si “multumiti lui Dumnezeu pentru toate lucrurile”. Cand alegem sa avem o atitudine pozitiva, realizam ca am primit multe binecuvantari pentru care trebuie sa-I aducem lauda lui Dumnezeu.

Putem avea intimitate cu Dumnezeu prin partasia cu El in rugaciune. Venim la El prin credinta, stiind ca El ne aude si ne raspunde la toate rugaciunile (1 Ioan 5:14). Fii sigur ca Dumnezeu stie si doreste ceea ce este cel mai bine pentru noi; asa ca roaga-L ca voia Lui sa se faca in tot ce-I cerem. Apoi, multumeste-I pentru aceasta, chiar daca inca nu ai primit ceea ce ai cerut.


De Ce Trebuie Sa Ne Rugam – Cum ne rugam?
Isus le-a dat ucenicilor lui ca model - ceea ce noi numim rugaciunea “Tatal nostru” (Matei 6).

Pe langa aceasta, Evrei 4:14-16 ne spune ca putem sa ne rugam cu incredere si indrazneala: “Astfel, fiindca avem un Mare Preot insemnat, care a strabatut cerurile - pe Isus, Fiul lui Dumnezeu - sa ramanem tari in marturisirea noastra. Caci n-avem un Mare Preot, care sa n-aiba mila de slabiciunile noastre; ci unul care in toate lucrurile a fost ispitit ca si noi, dar fara pacat. Sa ne apropiem, deci, cu deplina incredere de scaunul harului, ca sa capatam indurare si sa gasim har, ca sa fim ajutati la vreme de nevoie”.

Mai presus de toate, roaga-te cu sinceritate, reverenta si smerenie inaintea Dumnezeului Atotputernic: “...Mare putere are rugaciunea fierbinte a celui neprihanit.” (Iacov 5:16).

Invata Mai Multe Despre Rugaciune!


Iti place aceasta informatie? Ajuta-ne, impartasind-o cu altii folosind butoanele de social media de mai jos. Ce este aceasta?
Urmareste-ne:
English  
Social Media
Urmareste-ne:

Impartaseste-ne:


Ucenicie

Rugaciune pentru Marturisirea Pacatelor
Tipuri de Rugaciune
Rugaciunea Neascultata
Auzind Glasul lui Dumnezeu
De Ce Trebuie Sa Ne Rugam
Material Suplimentar De Explorare...

Inchinare
Partasie
Slujire
Evanghelizare
 
 
Perspectiva Stiintifica
Perspectiva Filosofica
Este Biblia Adevarata?
Cine Este Dumnezeu?
Este Isus Dumnezeu?
De Ce Crestinismul?
Crestere in cunoasterea
Probleme frecvente
Provocarile vietii
Recuperare
 
Cauta
 
Add De Ce Trebuie Sa Ne Rugam to My Google!
Add De Ce Trebuie Sa Ne Rugam to My Yahoo!
XML Feed: De Ce Trebuie Sa Ne Rugam
Rugaciunea Home | Despre Noi | Harta site
Copyright © 2002-2021 AllAboutPrayer.org, Toate Drepturile Rezervate.