Clicky

Lauda lui Dumnezeu

Lauda lui Dumnezeu

 - El este Vrednic
Esti aici: Rugaciunea >> Lauda lui Dumnezeu

Lauda lui Dumnezeu – Imporanta laudei
Lauda lui Dumnezeu este ceea ce noi oferim cand recunoastem natura extraordinara a lui Dumnezeu. Poate te gandesti ca lauda este acelasi lucru cu multumirea, insa exista diferenta. Multumirea descrie atitudinea noastra fata de ceea ce a facut Dumnezeu, in timp ce lauda este oferita pentru ceea ce este Dumneeu. Psalmul 18:3 spune: “Eu strig: „Laudat sa fie Domnul!”...”

Tuturor credinciosilor le este poruncit sa-L laude pe Dumnezeu! De fapt, Isaia 43:21 explica faptul ca lauda este unul dintre motivele pentru care am fost creati: “poporul pe care Mi l-am alcatuit, ca sa vesteasca laudele Mele”. Evrei 13:15 confirma: “Prin El, sa aducem totdeauna lui Dumnezeu o jertfa de lauda, adica, rodul buzelor care marturisesc Numele Lui”.

Lauda se naste intr-o inima plina de dragoste fata de Dumnezeu. Deuteronom 6:5 spune: “Sa iubesti pe Domnul, Dumnezeul tau, cu toata inima ta, cu tot sufletul tau si cu toata puterea ta”. Esti crestin? Daca da, atunci stii ca Il iubesti pe Dumnezeu pentru ca El te-a iubit mai intai! Fara dragostea lui Dumnezeu, orice lauda pe care o poti oferi este lipsita de continut. Dragostea nascuta in relatia cu Dumnezeu, prin Isus Cristos, este partea esentiala a laudei tale.


Lauda lui Dumnezeu – Cum sa-L lauzi pe Dumnezeu
Cum poti aduce lauda lui Dumnezeu? Cum poti face din lauda o parte integranta a vietii tale? Lauda poate fi exprimata in cantari, versuri sau rugaciune, si trebuie sa fie facuta constant! Psalmul 34:1 ne invata: “Voi binecuvanta pe Domnul in orice vreme; lauda Lui va fi totdeauna in gura mea”. Psalmul 71:6 spune: “Pe Tine ma sprijinesc, din pantecele mamei mele. Tu esti Binefacatorul meu inca din pantecele mamei; pe Tine Te laud fara-ncetare”.

Lauda lui Dumnezeu este exprimata in afara prin faptele noastre zilnice, precum si in interior, in gandurile noastre. Lauda este un act al inchinarii crestine.

“Unde sa incep?”, poate te intrebi. “Cum pot incepe sa-L laud pe Dumnezeu?”. Daca a-L lauda pe Dumnezeu este un lucru nou pentru tine, incearca sa-L lauzi pe Dumnezeu pentru ceea ce este El pentru tine personal. Proclama bunatatea lui Dumnezeu care este fara masura; este bogata si abundenta! Iata cateva modalitati in care poti incepe:

  • Lauda-L pe Dumnezeu pentru sfintenia, mila si dreptatea Lui (2 Cronici 20:21, Psalmul 99:3-4).
  • Lauda-L pe Dumnezeu pentru harul Lui (Efeseni 1:6).
  • Lauda-L pe Dumnezeu pentru bunatatea Lui (Psalmul 135:3).
  • Lauda-L pe Dumnezeu pentru indurarea Lui (Psalmul 117).
  • Lauda-L pe Dumnezeu pentru mantuirea Lui (Efeseni 2:8-9)
Lauda lui Dumnezeu poate fi oferita oriunde! In timp, ea va deveni un lucru firesc, ca si respiratia. Uneori Il laudam pe Dumnezeu inlauntrul nostru dupa cum este scris in Psalmul 9:2: “Voi face din Tine bucuria si veselia mea, voi canta Numele tau, Dumnezeule Prea Inalte”. Alteori vom avea oportunitatea de a-I aduce public glorie si lauda Dumnezeului nostru. Psalmul 22:22 spune: “Voi vesti Numele Tau fratilor mei, si Te voi lauda in mijlocul adunarii”. Cauta ocazii pentru a-I aduce lauda lui Dumnezeu!


Lauda lui Dumnezeu – Cine Il lauda pe Dumnezeu?
Lauda lui Dumnezeu, in timp ce este oferita de copiii Lui ca si expresie libera a inimilor multumitoare, intr-o zi va fi oferita de catre toti! Biblia spune ca atunci cand Isus va veni din nou, toti oamenii Il vor lauda si Il vor recunoaste ca Domn. El este Regele peste intreg pamantul. Cand Il cunoastem pe Isus Cristos ca Domn si Mantuitor, inimile noastre tanjesc sa laude numele Lui. Filipeni 2:9-11 ne spune ca numele Lui reprezinta fiinta Lui, descrie cine este El: “De aceea si Dumnezeu L-a inaltat nespus de mult, si I-a dat Numele, care este mai presus de orice nume; pentruca, in Numele lui Isus, sa se plece orice genunchi al celor din ceruri, de pe pamant si de sub pamant, si orice limba sa marturiseasca, spre slava lui Dumnezeu Tatal, ca Isus Hristos este Domnul”.

Biblia vorbeste de asemenea ca:

  • Intreaga natura Il lauda pe Dumnezeu (Psalmul 148:7-10).
  • Soarele, luna si stelele Il lauda pe El (Psalmul 19:1 si Psalmul 148:3).
  • Ingerii Il lauda pe El (Psalmul 148:2).
  • Chiar si mania oamenilor este folosita de Dumnezeu pentru a-I aduce slava (Psalmul 76:10).
  • Copiii trebuie invatati sa-L laude pe Dumnezeu (Psalmul 78:4).

Lauda lui Dumnezeu – Ii aduci tu lauda?
Lauda ta pentru Dumnezeu este evidentiata prin mantuirea ta. 1 Petru 2:9 spune: “Voi insa sunteti o semintie aleasa, o preotie imparateasca, un neam Sfant, un popor pe care Dumnezeu Si l-a castigat ca sa fie al Lui, ca sa vestiti puterile minunate ale Celui ce v-a chemat din intuneric la lumina Sa minunata”.

Cum Ii aduci tu lauda lui Dumnezeu astazi? Il cunosti pe El ca Domn si Manuitor? Daca nu, de ce sa nu incepi astazi? Afla mai multe despre mantuire. Cand altii se uita la tine, oare vad o reflectie a laudei lui Dumnezeu? Psalmul 113:3 declara: “De la rasaritul soarelui pana la apusul lui, fie Numele Domnului laudat”.

Invata Mai Multe!


Iti place aceasta informatie? Ajuta-ne, impartasind-o cu altii folosind butoanele de social media de mai jos. Ce este aceasta?
Urmareste-ne:
English  
Social Media
Urmareste-ne:

Impartaseste-ne:


Inchinare

Rugaciunea pentru Seninatate
Partasia crestina
Rugaciunea de Mijlocire
Inchinarea
Rugaciunea “Tatal nostru”
Lauda lui Dumnezeu
Rugaciunea lui Iaebet
Postul si Rugaciunea
Lauda lui Dumnezeu
Material Suplimentar De Explorare...

Partasie
Ucenicie
Slujire
Evanghelizare
 
 
Perspectiva Stiintifica
Perspectiva Filosofica
Este Biblia Adevarata?
Cine Este Dumnezeu?
Este Isus Dumnezeu?
De Ce Crestinismul?
Crestere in cunoasterea
Probleme frecvente
Provocarile vietii
Recuperare
 
Cauta
 
Add Lauda lui Dumnezeu to My Google!
Add Lauda lui Dumnezeu to My Yahoo!
XML Feed: Lauda lui Dumnezeu
Rugaciunea Home | Despre Noi | Harta site
Copyright © 2002-2021 AllAboutPrayer.org, Toate Drepturile Rezervate.