Clicky

Puterea Rugaciunii

Puterea Rugaciunii

 - Putere supranaturala
Esti aici: Rugaciunea >> Puterea Rugaciunii

Puterea Rugaciunii – Cat de puternica este rugaciunea?
Puterea rugaciunii nu ar trebui sa fie subestimata. Iacov 5:16-18 spune: “... Mare putere are rugaciunea fierbinte a celui neprihanit. Ilie era un om supus acelorasi slabiciuni ca si noi; si s-a rugat cu staruinta sa nu ploaie, si n-a plouat deloc in tara trei ani si sase luni. Apoi s-a rugat din nou, si cerul a dat ploaie, si pamantul si-a dat rodul.” Cu siguranta Dumnezeu asculta rugaciunile, raspunde la ele si lucreaza ca raspuns la rugaciuni.

Isus a invatat: “... Adevarat va spun ca, daca ati avea credinta cat un graunte de mustar, ati zice muntelui acestuia: „Muta-te de aici colo” si s-ar muta; nimic nu v-ar fi cu neputinta” (Matei 17:20). 2 Corinteni 10:4-5 spune: “Caci armele cu care ne luptam noi, nu sunt supuse firii pamantesti, ci sunt puternice, intarite de Dumnezeu ca sa surpe intariturile. Noi rasturnam izvodirile mintii si orice inaltime, care se ridica impotriva cunostintei lui Dumnezeu; si orice gand il facem rob ascultarii de Hristos.” Biblia ne indeamna: “Faceti in toata vremea, prin Duhul, tot felul de rugaciuni si cereri. Vegheati la aceasta, cu toata staruinta, si rugaciune pentru toti sfintii” (Efeseni 6:18).


Puterea Rugaciunii – Cum as putea-o declansa?
Puterea rugaciunii nu este rezultatul unei persoane care se roaga. Mai degraba, puterea sta in Dumnezeul caruia acea persoana s-a rugat. 1 Ioan 5:14-15 spune: “Indrazneala pe care o avem la El, este ca, daca cerem ceva dupa voia Lui, ne asculta. Si daca stim ca ne asculta, orice i-am cere, stim ca suntem stapani pe lucrurile pe care I le-am cerut”. Nu depinde de persoana care se roaga, de pasiunea din spatele rugaciunii sau scopul rugaciunii – Dumnezeu raspunde la rugaciunile care sunt in concordanta cu voia Lui. Raspunsurile Lui nu sunt intotdeauna “Da”, insa intotdeauna sunt pentru binele nostru. Cand dorintele noastre se aliniaza dupa voia Lui, vom intelege lucrul acesta imediat. Cand ne rugam cu pasiune si staruinta, potrivit voii lui Dumnezeu, Dumnezeu raspunde in mod extraordinar!

Nu putem experimenta puterea rugaciunii folosind “formule magice”. Rugaciunile noastre care primesc raspuns nu se datoreaza elocventei rugaciunii. Nu trebuie sa folosim anumite cuvinte sau fraze pentru ca Dumnezeu sa ne raspunda. Isus i-a mustrat pe aceia care se rugau repetand aceleasi cuvinte: “Cand va rugati, sa nu bolborositi aceleasi vorbe, ca paganii, carora li se pare ca, daca spun o multime de vorbe, vor fi ascultati. Sa nu va asemanati cu ei; caci Tatal vostru stie de ce aveti trebuinta, mai inainte ca sa-I cereti voi” (Matei 6:7-8) Rugaciunea este comunicare cu Dumnezeu. Tot ce trebuie sa facem este sa-I cerem ajutorul lui Dumnezeu. Psalmul 107:28-30 ne aminteste: “Atunci, in stramtorarea lor, au strigat catre Domnul, si El i-a izbavit din necazurile lor. A oprit furtuna, a adus linistea, si valurile s-au potolit. Ei s-au bucurat ca valurile s-au linistit, si Domnul i-a dus in limanul dorit.” Rugaciunea are putere!


Puterea Rugaciunii – Pentru ce anume ar trebui sa ma rog?
Ajutorul lui Dumnezeu prin puterea rugaciunii este posibil pentru toate felurile de cereri si nevoi. Filipeni 4:6-7 ne spune: “Nu va ingrijorati de nimic; ci in orice lucru, aduceti cererile voastre la cunostinta lui Dumnezeu, prin rugaciuni si cereri, cu mulţumiri. Si pacea lui Dumnezeu, care intrece orice pricepere, va va pazi inimile si gandurile in Hristos Isus”. Daca ai nevoie de un exemplu de rugaciune, citeste Evanghelia dupa Matei 6:9-13. Aceste versete sunt cunoscute ca si rugaciunea “Tatal nostru”. “Tatal nostru” nu este o rugaciune pe care trebuie sa o invatam pe de rost si sa I-o spunem lui Dumnezeu. Ea este doar un exemplu despre cum sa ne rugam si ce anume trebuie sa se regaseasca in rugaciune – inchinare, incredere in Dumnezeu, cereri, marturisirea pacatelor, protectie, etc. Roaga-te pentru aceste lucruri, insa vorbeste cu Dumnezeu cu cuvintele tale.

Cuvantul lui Dumnezeu este plin de relatari care descriu puterea rugaciunii in diferite situatii. Puterea rugaciunii i-a biruit pe vrajmasi (Ps. 6:9-10), a biruit moartea (2 Imparati 4:3-36), a adus vindecare (Iacov 5:14-15) si i-a invins pe demoni (Marcu 9:29). Prin rugaciune Dumnezeu deschide ochi, schimba inimi, vindeca rani si da intelepciune (Iacov 1:5). Puterea rugaciunii niciodata nu ar trebui subestimata pentru ca duce la gloria si maretia Atotputernicului Dumnezeu al universului! Daniel 4:35 proclama: “Toti locuitorii pamantului sunt o nimica inaintea Lui; El face ce vrea cu oastea cerurilor si cu locuitorii pamantului, si nimeni nu poate sa stea impotriva maniei Lui, nici sa-I zica:„ Ce faci?”.

Invata Mai Multe Despre Rugaciune!


Iti place aceasta informatie? Ajuta-ne, impartasind-o cu altii folosind butoanele de social media de mai jos. Ce este aceasta?
Urmareste-ne:
English  
Social Media
Urmareste-ne:

Impartaseste-ne:


Inchinare

Rugaciunea la Masa de Craciun
Rugaciunea pentru Seninatate
Lauda si inchinare
Rugaciunea de Mijlocire
Rugaciunea lui Iaebet
Rugaciunea “Tatal nostru”
Postul si Rugaciunea
Lauda lui Dumnezeu
Puterea Rugaciunii
Material Suplimentar De Explorare...

Partasie
Ucenicie
Slujire
Evanghelizare
 
 
Perspectiva Stiintifica
Perspectiva Filosofica
Este Biblia Adevarata?
Cine Este Dumnezeu?
Este Isus Dumnezeu?
De Ce Crestinismul?
Crestere in cunoasterea
Probleme frecvente
Provocarile vietii
Recuperare
 
Cauta
 
Add Puterea Rugaciunii to My Google!
Add Puterea Rugaciunii to My Yahoo!
XML Feed: Puterea Rugaciunii
Rugaciunea Home | Despre Noi | Harta site
Copyright © 2002-2021 AllAboutPrayer.org, Toate Drepturile Rezervate.