Clicky

Rugaciunea la Masa de Craciun

Rugaciunea la Masa de Craciun

 - O binecuvantare a familiei
Esti aici: Rugaciunea >> Rugaciunea la Masa de Craciun

Rugaciunea la Masa de Craciun – Motivul
Rugaciunea la masa de Craciun, concertele corale si slujbele cu lumanari umplu programul pentru sarbatorea moderna a Craciunului. Rugaciunea ne ajuta sa comunicam cu Dumnezeu, iar cand ne adunam ca familie la masa de Craciun, vrem sa marturisim nasterea lui Isus. Pentru ca nu exista o singura rugaciune oficiala sau psalm de Craciun, te incurajam sa te gandesti la ce inseamna Isus pentru tine si familia ta. Vorbeste-I din inima lui Dumnezeu din cer. Iata aici un exemplu:

    “Tata ceresc, Iti multumesc ca L-ai trimis pe Fiul Tau Isus pe pamant. Noi nu sarbatorim doar nasterea Lui in iesle, ci si motivul venirii Sale – moartea Lui pe cruce. Iti multumim ca dai viata vesnica fiecarui om care accepta darul Lui de mantuire.”

    “Tata, Iti multumesc pentru familia mea. Nu ne este intotdeauna usor in viata, insa stim ca Tu intotdeauna esti cu noi. Asa cum spune Cuvantul Tau, niciodata nu ne lasi si nu ne parasesti. Iti multumesc pentru dragostea care ne leaga impreuna si ca intotdeauna ne porti de grija in nevoile noastre. Te rog sa ne unesti si mai mult in anul care vine. Te iubim si dorim ca timpul de sarbatoare sa fie o zi memorabila. In numele lui Isus, Amin.”
Unele rugaciuni pot fi spuse in cuvinte, iar altele pot sa fie in forma de psalmi (cantari de lauda si inchinare). De sarbatoarea Craciunului, aducem in rugaciune lauda pentru nasterea din fecioara a Fiului lui Dumnezeu, Isus Cristos. Poate prima rugaciune de lauda pentru nasterea lui Isus a venit chiar de la mama Lui, Maria, in asteptarea nasterii: “Sufletul meu mareste pe Domnul, si mi se bucura duhul in Dumnezeu, mantuitorul meu, pentru ca a privit spre starea smerita a roabei Sale. Caci iata ca de acum incolo, toate neamurile imi vor zice fericita, pentru ca Cel Atot Puternic a facut lucruri mari pentru mine. Numele Lui este Sfant, si indurarea Lui se intinde din neam in neam peste cei ce se tem de El. El a aratat putere cu bratul Lui; a risipit gandurile pe care le aveau cei mandri in inima lor. A rasturnat pe cei puternici de pe scaunele lor de domnie, si a inaltat pe cei smeriti. Pe cei flamanzi i-a saturat de bunatati, si pe cei bogati i-a scos afara cu mainile goale. A venit in ajutorul robului sau Israel, caci Si-a adus aminte de indurarea Sa, cum fagaduise parintilor nostri, fata de Avraam si samanta lui in veac” (Luca 1:46-55).

Maria a adus glorie lui Dumnezeu pentru darul Lui oferit lumii prin ea. Cuvintele ei de lauda de multe ori sunt cantate in imnuri si cantari de cor.


Rugaciunea la Masa de Craciun – Ce sa includem in rugaciunea de Craciun
Relatarile biblice ale nasterii lui Cristos au supravietuit timp de doua mii de ani. De la relatari orale la cele scrise, nasterea lui Isus nu si-a pierdut efectul asupra omenirii. Desi nici unul nu stie data exacta a nasterii lui Cristos, Craciunul reprezinta un timp stabilit pentru a comemora acest dar minunat, cu bucurie, cantari si rugaciuni catre Dumnezeu. Crestinii sarbatoresc descoperirea darului lui Dumnezeu pentru omenire, pe Isus Mesia si venirea Sa in trup omenesc,.


Rugaciunea la Masa de Craciun – Cuvinte care ajung la inima
Gandeste-te sa citesti cu toata familia la masa de Craciun o rugaciune de Craciun sau o cantare de Craciun: O rugaciune (de Martin Luther)

O, scump Isus, o sfant Copil,
Fa-Ti loc curat si moale
In inima mea, care sa fie
Un sfant locas doar pentru Tine

Inima mea trasare de bucurie
Buzele mele nu mai pot tacea
Eu trebuie sa cant, cu glas de bucurie,
Acea cantare veche, cea mai dulce

Glorie lui Dumnezeu in cer
Pe Fiul Sau El ni L-a dat
Ingerii canta voiosi in cor
Vestind la toti un an nou binecuvantat!

O, noapte sfanta! (de Adolphe Adam)
O, noapte sfanta, binecuvantata,
Isus in iesle umil S-a nascut
In lumea de pacate framantata
Mantuitorul azi a coborat
Speranta-n sufletul trudit rasare
A zorilor lumini ne stralucesc

Inghenunchiat, e ceru-n sarbatoare
Multumi de ingeri, azi Il preamaresc!
Multumi de ingeri, azi Il preamaresc!

Invata Mai Multe Despre Rugaciune


Iti place aceasta informatie? Ajuta-ne, impartasind-o cu altii folosind butoanele de social media de mai jos. Ce este aceasta?
Urmareste-ne:
English  
Social Media
Urmareste-ne:

Impartaseste-ne:


Inchinare

Rugaciuni Pentru Femei
Rugaciunea de Ziua Recunostintei
Rugaciunea Zilnica
Lauda si inchinare
Rugaciunea “Tatal nostru”
Rugaciunea de Mijlocire
Rugaciunea pentru Seninatate
Partasia crestina
Inchinarea
Material Suplimentar De Explorare...

Partasie
Ucenicie
Slujire
Evanghelizare
 
 
Perspectiva Stiintifica
Perspectiva Filosofica
Este Biblia Adevarata?
Cine Este Dumnezeu?
Este Isus Dumnezeu?
De Ce Crestinismul?
Crestere in cunoasterea
Probleme frecvente
Provocarile vietii
Recuperare
 
Cauta
 
Add Rugaciunea la Masa de Craciun to My Google!
Add Rugaciunea la Masa de Craciun to My Yahoo!
XML Feed: Rugaciunea la Masa de Craciun
Rugaciunea Home | Despre Noi | Harta site
Copyright © 2002-2021 AllAboutPrayer.org, Toate Drepturile Rezervate.