Clicky

Rugaciunea lui Iaebet

Rugaciunea lui Iaebet

 - Gandeste Urias!
Esti aici: Rugaciunea >> Rugaciunea lui Iaebet

Rugaciunea lui Iaebet: Ce rugaciune e ea?
Rugaciunea lui Iaebet este data in Biblie. In 1 Cronici 4:10 citim: “Iaebet a chemat pe Dumnezeul lui Israel si a zis: „Daca ma vei binecuvanta si-mi vei intinde hotarele, daca mana Ta va fi cu mine, si daca ma vei feri de nenorocire, asa incat sa nu fiu in suferinta!...” Si Dumnezeu i-a dat ce ceruse”. Rugaciunea este compusa din patru parti. In primul rand, Iaebet Ii cere lui Dumnezeu sa-l binecuvanteze. In al doilea rand, el se roaga ca Dumnezeu sa-i largeasca hotarele sau sa-i creasca responsabilitatea. In al treilea rand, el se roaga ca Dumnezeu sa fie cu el si sa stea aproape de el. In ultimul rand, Iaebet cere de la Dumnezeu sa-l fereasca de nenorocire astfel incat sa nu fie in suferinta.


Rugaciunea lui Iaebet: De ce este ea importanta?
Rugaciunea lui Iaebet releva faptul ca el intelege ceea ce multi oameni nu reusesc: ca exista un singur Dumnezeu, ca El vrea sa fie centrul activitatii noastre si ca Dumnezeu vrea sa binecuvinteze fiecare viata. Insa, mai intai trebuie sa luam decizia de a-L chema pe Dumnezeu in viata noastra si sa-L rugam sa ne binecuvinteze. Iaebet vrea sa aiba succes si sfera lui de influenta sa creasca pentru slava lui Dumnezeu. Sfera specifica de influenta nu este importanta. Ceea ce este important este ca atunci cand vrem sa atingem scopurile si realizarile, Il avem pe Dumnezeu de partea noastra. Proverbe 16:3 spune: “Incredinteaza-ti lucrarile in mana Domnului, si iti vor izbuti planurile”. Este foarte important sa intelegem si sa aplicam acest lucru intr-o relatie stransa cu Dumnezeu. Mai departe, la fel de important este sa stai aproape de Dumnezeu si sa te bizuiesti pe sprijinul si calauzirea Lui continua de-a lungul vietii. Iaebet stie foarte clar si se roaga in mod specific Singurului care il poate proteja de rau si suferinta – Dumnezeu. La sfarsitul versetului devine clar faptul ca Dumnezeu a aprobat aceasta rugaciune de credinta si a raspuns la ea. De asemenea, este important sa vedem ca Iaebet era plin de pasiune in rugaciunea lui catre Dumnezeu. “El a strigat catre Dumnezeul lui Israel”. Dumnezeu vrea sa auda ca avem nevoie de El printr-o rugaciune plina de pasiune.


Rugaciunea lui Iaebet: Ce inseamna ea pentru tine?
Rugaciunea lui Iaebet ne reaminteste ca fiecare se lupta cu decizia de a se baza pe sine sau pe Dumnezeu. Indeferent daca esti un crestin convins sau inca mai cauti sa afli mai multe despre Dumnezeu, viata este un proces in crestere. Totusi, din rugaciunea lui Iaebet, cat si din restul Bibliei, reiese clar ca Dumnezeu este credincios in a le purta de grija celor ce Il cauta. Iaebet lasa un exemplu extraordinar al modului in care Dumnezeu vrea ca fiecare sa vina la El printr-o rugaciune constanta si plina de pasiune. Daca tu cauti sa incepi o relatie cu Dumnezeu sau sa-ti imbunatatesti relatia pe care deja o ai cu El, incepe cu rugaciune. Dumnezeu raspunde la rugaciuni cand te increzi in El (1 Cronici 5:20). Lui Dumnezeu Ii plac rugaciunile adresate Lui (Proverbe 15:8). Cu totii putem invata de la Iaebet sa ne rugam cu credinciosie lui Dumnezeu intotdeauna si in orice lucru pe care il facem.


Rugaciunea lui Iaebet: Cartea lui Bruce Wilkinson
Rugaciunea lui Iaebet este studiata amanuntit si intr-un mod fenomenal de Bruce Wilkinson in cartea lui care poarta acelasi nume. Te incurajam cu toata convingerea sa citesti aceasta sursa fantasica si inspiratoare, care ne provoca pe fiecare:

“Incearca ceva suficient de mare pentru ca esecul este garantat... doar daca nu intervine Dumnezeu.”

Continua Acum Studiul Tau!


Iti place aceasta informatie? Ajuta-ne, impartasind-o cu altii folosind butoanele de social media de mai jos. Ce este aceasta?
Urmareste-ne:
English  
Social Media
Urmareste-ne:

Impartaseste-ne:


Inchinare

Rugaciunea pentru Seninatate
Rugaciuni Pentru Femei
Rugaciunea de Mijlocire
Rugaciunea lui Iaebet
Lauda si inchinare
Rugaciunea de Ziua Recunostintei
Lauda lui Dumnezeu
Inchinarea
Postul crestin
Material Suplimentar De Explorare...

Partasie
Ucenicie
Slujire
Evanghelizare
 
 
Perspectiva Stiintifica
Perspectiva Filosofica
Este Biblia Adevarata?
Cine Este Dumnezeu?
Este Isus Dumnezeu?
De Ce Crestinismul?
Crestere in cunoasterea
Probleme frecvente
Provocarile vietii
Recuperare
 
Cauta
 
Add Rugaciunea lui Iaebet to My Google!
Add Rugaciunea lui Iaebet to My Yahoo!
XML Feed: Rugaciunea lui Iaebet
Rugaciunea Home | Despre Noi | Harta site
Copyright © 2002-2021 AllAboutPrayer.org, Toate Drepturile Rezervate.