Clicky

Rugaciunea pentru Seninatate

Rugaciunea pentru Seninatate

 
Esti aici: Rugaciunea >> Rugaciunea pentru Seninatate

Rugaciunea pentru Seninatate: In ce consta ea?
Dumnezeule, da-mi seninatatea sa accept lucrurile pe care nu le pot schimba;
curaj sa schimb lucrurile pe care pot; si intelepciune sa stiu diferenta intre ele.
Traind de la o zi la alta;
Bucurandu-ma de fiecare clipa;
Acceptand greutatile ca fiind carari care duc la pace;
Acceptand asa cum a facut-o El, aceasta lume pacatoasa asa cum este, nu asa cum as vrea eu sa fie;
Avand incredere ca El va face toate lucrurile bune daca ma predau Vointei Lui;
Ca sa pot fi rezonabil de fericit in viata asta si extrem de fericit cu El
in viata viitoare. Amin.”


Rugaciunea pentru Seninatate – Ce inseamna?
Aceasta rugaciune frumoasa a fost scrisa de un om pe numele Reinhold Niebuhr in anul 1943. Cuvintele au o semnificatie speciala pentru aceia care de multe ori sunt “in cautarea pacii” in vremuri de tumult, disperare sau nesiguranta in viata lor. Aceasta rugaciune a devenit asociata foarte mult cu programe de 12 pasi, care ofera tarie si calm pentru o viata mai stabila.

Mai intai, rostind aceste cuvinte, noi recunoastem existenta lui Dumnezeu si faptul ca El este Singurul care ne poate aduce pace launtrica in ciuda circumstantelor haotice. Prezenta Lui minunata in viata noastra ne aduce ‘seninatate’ care nu poate fi gasita nicaieri in alta parte. Exista un verset din Biblie care spune ca pacea lui Dumnezeu intrece orice pricepere omeneasca: “Si pacea lui Dumnezeu, care intrece orice pricepere, va va pazi inimile si gandurile in Hristos Isus” (Filipeni 4:7). Pana nu lasam ca ‘pacea lui Dumnezeu’ sa intre in mintea, inima si sufletul nostru, nu vom experimenta niciodata acea pace fundamentala care rezista la cele mai severe circumstante din viata.

Rugaciunea continua cu acceptarea, curajul si intelepciunea. Ea se incheie cu cererea si permiterea ca Dumnezeu sa ne dea aceste trei lucruri. Cu alte cuvinte, este vorba despre predare lui Dumnezeu. A doua parte ne aminteste ca daca vrem ca lucurile sa functioneze. adevarata noastra nevoie este sa fim in Dumnezeu si sa recunoastem ca nu putem controla greutatile sau actiunile altora in aceasta lume pacatoasa. Increde-te in El si traieste de la o zi la alta, bucurandu-te de fiecare clipa.


Rugaciunea pentru Seninatate: Cum pun aceasta in practica?
Perseverenta si consecventa nu se nasc in vremuri bune. Ele se nasc in incercari. 1 Petru 4:12 spune: “... nu va mirati de incercarea de foc din mijlocul vostru, care a venit peste voi ca sa va incerce, ca de ceva ciudat, care a dat peste voi”. Biblia ne spune ca vom trece prin incercari, iar trecerea prin incercari ne face mai puternici. In vremurile noastre de slabiciune, invatam sa ne bizuim pe puterea lui Dumnezeu; El Isi gaseste mare placere in noi atunci cand ne incredem in El. Cu totii dorim sa fim folositori si doriti; Dumnezeu doreste acelasi lucru din partea noastra. El vrea ca noi sa ne intoarcem si sa ne incredem in El.

Fii incurajat – Isus Cristos este credincios; ne putem odihni in El, avand intotdeauna incredere in El pentru rezultate. Nu intelegem intotdeauna ‘motivul’ pentru care ni se intampla unele lucruri, dar nici nu avem intotdeauna nevoie sa stim. Ieremia 29:11 spune: “Caci Eu stiu gandurile pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, ganduri de pace si nu de nenorocire, ca sa va dau un viitor si o nadejde”. Iar in Evrei 13:5 Dumnezeu spune ca niciodata nu ne va lasa, si nici nu ne va parasi. Niciodata inseamna mult timp... El intotdeauna este la dispozitia noastra daca venim la El.

Isus a zis: “Veniti la Mine, toti cei truditi si impovarati, si Eu va voi da odihna. Luati jugul Meu asupra voastra, si invatati de la Mine, caci Eu sunt bland si smerit cu inima; si veti gasi odihna pentru sufletele voastre. Caci jugul Meu este bun, si sarcina Mea este usoara” (Matei 11:29-30).

In aceste versete din Scriptura putem vedea relevanta ultimei fraze din Rugaciunea pentru Seninatate. Daca ne predam Lui, putem fi extrem de fericiti in El, in aceasta viata, cat si in viata viitoare.

Invata Mai Multe despre Predarea lui Dumnezeu


Iti place aceasta informatie? Ajuta-ne, impartasind-o cu altii folosind butoanele de social media de mai jos. Ce este aceasta?
Urmareste-ne:
English  
Social Media
Urmareste-ne:

Impartaseste-ne:


Inchinare

Partasia crestina
Inchinarea
Puterea Rugaciunii
Rugaciuni Pentru Femei
Rugaciunea la Masa de Craciun
Postul si Rugaciunea
Rugaciunea lui Iaebet
Lauda lui Dumnezeu
Lauda lui Dumnezeu
Material Suplimentar De Explorare...

Partasie
Ucenicie
Slujire
Evanghelizare
 
 
Perspectiva Stiintifica
Perspectiva Filosofica
Este Biblia Adevarata?
Cine Este Dumnezeu?
Este Isus Dumnezeu?
De Ce Crestinismul?
Crestere in cunoasterea
Probleme frecvente
Provocarile vietii
Recuperare
 
Cauta
 
Add Rugaciunea pentru Seninatate to My Google!
Add Rugaciunea pentru Seninatate to My Yahoo!
XML Feed: Rugaciunea pentru Seninatate
Rugaciunea Home | Despre Noi | Harta site
Copyright © 2002-2021 AllAboutPrayer.org, Toate Drepturile Rezervate.