Clicky

Rugaciunea “Tatal nostru”

Rugaciunea “Tatal nostru”

 - Modelul Domnului Isus
Esti aici: Rugaciunea >> Rugaciunea “Tatal nostru”

Rugaciunea “Tatal Nostru” – Ganduri bazate pe modelul lui Cristos din Matei 6
Rugaciunea Domnului Isus...

„Tatal nostru care esti in ceruri!” – Intotdeauna avem nevoie sa recunoastem in primul rand si intai de toate cui ne adresam. El (Dumnezeu) este Tatal nostru ceresc. Ne adresam Lui cu respect precum ne adresam cu respect tatalui nostru pamantesc. El este singurul Dumnezeu adevarat care a creat toate lucrurile din Univers, inclusiv pe noi. El ne iubeste si avem nevoie sa-I aratam dragostea noastra.

“Sfinteasca-se Numele Tau” – Trebuie sa-L vedem pe El sfant si sfintit; vrednic de lauda, onoare si glorie!

“Vie imparatia Ta” – Recunoastem ca imparatia Sa se apropie. Ne rugam ca Isus Cristos sa vina in curand si sa-Si stabileasca imparatia cand vom domni cu El pentru vesnicie.

“Faca-se voia Ta, precum in cer si pe pamant” – Avem nevoie sa ne rugam ca voia Lui sa se faca in vietile noastre, ca sa-I aducem slava aici pe pamant dupa cum El este slavit in cer. Avem nevoie sa facem toate lucrurile in felul Lui in loc sa actionam in mod egoist pentru a ne satisface propriile dorinte.

“Piinea noastra cea de toate zilele (Sau: pentru maine.) da-ne-o noua astazi” - Ar trebui sa-L rugam pe Tatal nostru sa poarte de grija nevoilor noastre, exact cum a promis in Cuvantul Sau Sfant. Cuvantul Lui ne spune ca noi nu avem pentru ca nu cerem. Desigur, trebuie sa-L cunoastem pe Dumnezeu in primul rand prin Fiul Sau - Domnul si Mantuitorul nostru personal. Daca nu-L cunoastem pe Cristos, Dumnezeu nu raspunde la rugaciunea aceasta pentru hrana zilnica.

“Si ne iarta noua greselile noastre, precum si noi iertam gresitilor nostri (Greceste: Lasa-ne datoriile noastre, cum si noi am lasat pe ale datornicilor nostri.)” – Aceasta ne vorbeste despre iertare intre asociati, vecini, prieteni, in familie si intre cei dragi. Toti oamenii din viata noastra cu care intram in contact in situatiile sociale sau de afacere sunt inclusi la fel. Daca nu putem sa-i iertam pe altii, cum putem astepta ca Tatal nostru ceresc sa ne ierte pe noi?

“Si nu ne duce in ispita” – Avem nevoie sa-L rugam pe Tatal nostru ceresc sa ne ajute sa recunoastem fiecare lucru rau, fiecare ispita din fata noastra. Avem nevoie de ajutor pentru a fi focalizati asupra Tatalui nostru si a vedea raul in care putem cadea, cursa pusa de Satan pentru a ne cobori la nivelul lui.

“Ci izbaveste-ne de cel rau” – Ajuta-ne, draga Tata, sa-L evitam pe acest mincions si amagitor. Fa sa vedem clar calea pe care vrei sa umblam. Prin puterea Duhului Sfant care locuieste in noi, fa ca niciodata sa nu ne abatem de la voia si calea Ta...

Rugaciunea “Tatal Nostru” – O incheiere glorioasa
Unii comentatori cred ca incheierea rugaciunii “Tatal nostru” – “Caci a Ta este imparatia si puterea si slava in veci. Amin!” – a fost adaugata de catre altcineva decat scriitorul original. Indiferent daca lucrul acesta este sau nu adevarat, aceasta ultima fraza accentueaza pur si simplu mai mult lauda si gloria pentru Dumnezeu Tatal – deci ea este absolut biblica... o incheiere glorioasa a modelului de rugaciune catre Dumnezeu!

Aprofundeaza mai multe cu El acum!


Iti place aceasta informatie? Ajuta-ne, impartasind-o cu altii folosind butoanele de social media de mai jos. Ce este aceasta?
Urmareste-ne:
English  
Social Media
Urmareste-ne:

Impartaseste-ne:


Inchinare

Postul si Rugaciunea
Rugaciunea Zilnica
Lauda lui Dumnezeu
Puterea Rugaciunii
Inchinarea
Rugaciunea de Mijlocire
Rugaciunea “Tatal nostru”
Lauda si inchinare
Rugaciunea de Ziua Recunostintei
Material Suplimentar De Explorare...

Partasie
Ucenicie
Slujire
Evanghelizare
 
 
Perspectiva Stiintifica
Perspectiva Filosofica
Este Biblia Adevarata?
Cine Este Dumnezeu?
Este Isus Dumnezeu?
De Ce Crestinismul?
Crestere in cunoasterea
Probleme frecvente
Provocarile vietii
Recuperare
 
Cauta
 
Add Rugaciunea “Tatal nostru” to My Google!
Add Rugaciunea “Tatal nostru” to My Yahoo!
XML Feed: Rugaciunea “Tatal nostru”
Rugaciunea Home | Despre Noi | Harta site
Copyright © 2002-2021 AllAboutPrayer.org, Toate Drepturile Rezervate.