Clicky

Rugaciuni Pentru Femei

Rugaciuni Pentru Femei

 - Conversatie cu Dumnezeu
Esti aici: Rugaciunea >> Rugaciuni Pentru Femei

Rugaciuni Pentru Femei – A fi fara cuvinte
Majoritatea femeilor nu au probleme cu comunicarea. Studiile arata ca femeile rostesc de doua ori mai multe cuvinte decat barbatii. Atunci de ce uneori femeile intampina dificultati in a se ruga cu voce tare, in special de fata cu ceilalti? Se pare ca vorbirea cu Dumnezeu de multe ori le lasa pe femei fara cuvinte.

Desi doresc foarte mult sa se roage, multe femei aleg sa ramana tacute lasandu-i pe oamenii “mai elocventi” sa se roage. Dumnezeu niciodata nu apreciaza o persoana (sau rugaciunea ei) mai mult decat pe alta. De aceea, oferim cateva linii calauzitoare care garanteaza ca nici o rugaciune a femeilor nu va ramane nepretuita inaintea lui Dumnezeu.

  • Exprima-ti dragostea si aprecierea fata de puterea lui Dumnezeu (Psalmul 18:1–6). Incepe sa multumesti lui Dumnezeu pentru acele lucruri care sunt imposibil de facut din punct de vedere omenesc (creatie, pace, har, Duhul Sfant, mantuire).

  • Fa din “conversatia” ta o atitudine de bucurie fata de ceilalti! (1 Ioan 4:7–8) O atitudine plina de sine opreste rugaciunea si o face sa moara pe drum. Tot barfa ramane cand impartasesti cu altii “detalii siropoase” in numele rugaciunii. Roaga-te cu o inima plina de compasiune si priveste cum Dumnezeu insufla bucurie in cuvintele tale.

  • Incredinteza-I lui Dumnezeu fiecare cuvant pe care il rostesti, lasand ca pacea Lui sa te cuprinda (Isaia 26:3–4). Fiecare rugaciune prinde viata cand ne rugam cu certitudine, eliberati de griji si avem pacea care intrece orice pricepere omeneasca.


Rugaciuni Pentru Femei – Nu este vorba de tine
Cand intelegem importanta rugaciunii, ne putem focaliza apoi pe prioritatea rugaciunilor noastre. Prin design, Dumnezeu le-a dat femeilor o bogatie de sentimente pe care ele le folosesc in legaturile cu oamenii. In timp ce barbatii de multe ori sunt cei care rezolva problemele in mod metodic, femeile sunt grijulii in relatii. Rugaciunea unei femei se concentreaza adesea pe modul in care situatia respectiva are legatura cu ea. Toate sentimentele (si hormonii fluctuanti) pun accentul pe nevoia ei de a stabili sau a pastra relatii. Prin schimbarea “obiectului principal” al oricarei rugaciuni, femeile experimenteaza o eficienta mare in rugaciune.

  • Rugaciunea cere rabdare, cat si cedarea drepturilor noastre (Evrei 10:35–36). Ca si femei, este foarte usor sa devii nerabdatoare – in conflictele din familie, relatii stricate – chiar si cu Dumnezeu. “Oare stie Dumnezeu cat de tulburata sunt? Imi lipseste calmul sa ma lupt cu toate acestea.” Preda-I Lui programul tau, oferind rabdarea ta ca o rugaciune de incredere.

  • Roaga-te specific pentru persoana care te-a iritat cel mai mult astazi. Cand extindem bunatatea nemeritata catre altii, ea transforma doua vieti, nu doar pe a noastra. Iti garantez ca la sfarsitul zilei cuvintele si gandurile tale bune vor fi libere de orice “imi doresc sa nu fi avut ....” vina (Efeseni 4:31-32).
Barbatii nu pot indeplini planul bun al lui Dumnezeu pentru ei fara influenta femeii (1 Corinteni 11:11). Barbatii se confrunta constant cu ispite si rele. In loc sa te rogi dupa comportamentul lui urat, roaga-te inainte, cerand protectia Domnului si intelepciune de sus. Limba unei femei este lunga de aproximativ 8 centimentri, insa poate distruge sau intari un barbat in toata firea (Iacov 3:5-6)


Rugaciuni Pentru Femei – Structurate sau nestructurate
Ca femei, ne folosim timpul pentru multe sarcini. Astfel, ne luptam zilnic sa gasim un timp pentru rugaciune. Stiind ca Dumnezeu e milos, speram ca El ne va scuza “doar o singura zi”. In cele din urma, observam ca daca nu ne stabilim ca regula de baza punerea unui timp deoparte pentru a vorbi cu Dumnezeu, vietile noastre se destrama rapid (boala, bani, despartire). Atunci cum ar trebui sa ne rugam?

  • Roaga-te cu credinciosie, cautand ajutorul Duhului Sfant (Efeseni 6:18; Romani 8:26). Cateva cuvinte zise din inima spun mai mult decat volume intregi. Dumnezeu este credincios cand asteptam zilnic raspunsul Lui.

  • Alege un loc linistit, unde nu poti fi distrasa (Matei 11:28–29). Prin acele momente sensibile de comunicare, experimentam tandretea relatiei Tata-fiica.

  • Asteapta-te sa fii distrasa, insa pastreaza-ti cumpatul si ramai neclintita in rugaciune (1 Petru 1:13; 5:7–8). Cand vrem sa ne rugam... voia Lui Dumneze se face!
Cand urmam aceste calauze, rugaciunile noastre vor fi intotdeauna roditoare (Galateni 5:22–23).

Invata cum sa te rogi pentru ceilalti!


Iti place aceasta informatie? Ajuta-ne, impartasind-o cu altii folosind butoanele de social media de mai jos. Ce este aceasta?
Urmareste-ne:
English  
Social Media
Urmareste-ne:

Impartaseste-ne:


Inchinare

Lauda lui Dumnezeu
Rugaciunea de Mijlocire
Postul crestin
Rugaciunea Zilnica
Rugaciunea pentru Seninatate
Rugaciunea de Ziua Recunostintei
Rugaciunea lui Iaebet
Rugaciunea la Masa de Craciun
Lauda si inchinare
Material Suplimentar De Explorare...

Partasie
Ucenicie
Slujire
Evanghelizare
 
 
Perspectiva Stiintifica
Perspectiva Filosofica
Este Biblia Adevarata?
Cine Este Dumnezeu?
Este Isus Dumnezeu?
De Ce Crestinismul?
Crestere in cunoasterea
Probleme frecvente
Provocarile vietii
Recuperare
 
Cauta
 
Add Rugaciuni Pentru Femei to My Google!
Add Rugaciuni Pentru Femei to My Yahoo!
XML Feed: Rugaciuni Pentru Femei
Rugaciunea Home | Despre Noi | Harta site
Copyright © 2002-2021 AllAboutPrayer.org, Toate Drepturile Rezervate.