Clicky

Ежедневна молитва

Ежедневна молитва

 - Приоритет
Вие сте тук: Молитвата >> Ежедневна молитва

Ежедневна молитва: Какво каза и направи Исус
Исус ни научи на важността на ежедневната молитва. Той каза: "всякога да се молим, да не ослабваме" ( Лука 18:1 ). Той каза още да разговаряме с Бога ден и нощ ( Лука 18:7 ). Когато учи Своите ученици да се молят, Той им каза да молят Бог за ежедневните си нужди ( Лука 11:3 ).

Исус даде пример за ежедневна молитва, като се моли във всички видове обстоятелства:

 • Той се моли на Неговото кръщение ( Йоан 03:21 ).
 • Той се моли, когато беше изправен пред изкушение (Матей 26:39) и на кръста ( Матей 27:46 ; Лука 23:34 , 46 ).
 • Исус се моли, докато беше в агония, Той се молеше и още по-усърдно ( Лука 22:44 ).
 • Той се молеше по време на тъжни времена, като на гроба на своя приятел Лазар.
 • Той се моли цяла нощ преди да избере Своите ученици. ( Лука 6:12 ).
 • Той се помоли, когато разчупи хляб и го даде на другите ( Йоан 6:11 ).
Исус направи Свой приоритет да се моли. "Исус често се оттегляше в самотни места и се молеше" ( Лука 5:16 ) или отпращаше тълпите далеч и "възлезе на планината да се моли" ( Матей 14:23 ). Ние също четем, че Исус стана "много рано сутринта" и "отиде в уединено място, където се молеше" ( Марк 1:35 ).


Ежедневна молитва: Какво друго казва Библията
Библията ни казва да се молим във всички случаи, като казваме нашите искания на Бог ( Ефесяни 6:18 ). Писанието ни казва да се молим непрестанно (1 Солунци 5:17). То ни казва никога да не се притесняваме за нищо и да благодарим на Бог за всичко, което вече е снабдил ( Филипяни 4:6 ).

Исус учи последователите си да се молят с обикновена всекидневна молитва. Можете да я знаете наизуст вече като "Господната молитва", но тя ще придобие по-голямо значение за вас, ако отделите време да помислите за това какво означава всяка фраза. След това я кажете със свои думи:

 • "Отче наш, Който Си на небесата, да се свети Твоето име." В началото на молитвата си признайте, че Бог е вашия Отец. Например, може да се молите: "Боже, благодаря Ти за това, че ме обичаш и ме приемеш за Твое дете, въпреки че с нищо не съм заслужил любовта Ти."

 • "Да дойде Твоето царство. Да бъде Твоята воля на земята, както е на небето." Тези фрази са за вашето желание Божиите стандарти да действат и тук на земята. Помолете Бог да ви покаже какво иска да направите днес и да ви даде енергия и кураж да го извършите. Помолете Го да ви покаже всички начини, по които може да раберете, че не вършите Неговата воля и да ви помогне да се промените.

 • "Дай ни днес ежедневния хляб." Помолете Бог да Ви осигури физически днес. Чувствайте се свободни да молите за други нужди, като например жилище, облекло, работа, безопасност и т.н. Бъдете конкретни за това от какво имате нужда и Му благодарете за начините, по които Той е снабдявал в миналото.

 • "И прости нам дълговете ни, както ние прощаваме на нашите длъжници." Помолете Бог да ви прости за тези неща, които знаете, че сте сбъркали. Вие може да искате да се помолите за Божията помощ да победите грях, който продължава да се появява в живота ви. Помолете Бог за Неговата прошка и Му благодарете. След това, помислете дали има някой в живота ви, на когото не сте простили. Отделете малко време психически да простите на другите. Помолете Бог да се намеси в тези области от живота ви.

 • "Не ни въвеждай в изкушение, но избави ни от лукавия." След като се помолите за прошка, молете се за защита от изкушения и зло за себе си и семейството ви.

 • "Защото Твое е царството и силата, и славата. Амин.” Признайте, че Бог има силата да отговори на молитвите ви и изпълни това, което е обещал.
Ако желаете да се регистрирате, за да получите безплатна всекидневна молитва по електронната поща, регистрирайте се тук. Тази услуга е на английски език.

Научете за Силата на молитвата!


Хареса ли ви информацията? Помогнете ни, като споделите с другите, използвайки бутоните за публикуване.
Следвайте ни на:
English  
Social Media
Следвайте ни на:

Споделете ни:


Хваление

Силата на молитвата
Молитва за Деня на благодарността
Застъпническа молитва
Молитва на Бъдни вечер
Отче наш
Ежедневна молитва
Молитва на смирение
Слава на Бог
Молитвата на Явис
Additional Content To Explore...

Общуване
Ученичество
Служение
Евангелизъм
 
 
Бог съществува ли научно доказано?
Бог съществува ли според философите?
Библията истинна ли е?
Кой е Бог?
Кой е Исус?
Защо християнството?
Да израснеш с Бог
Популярни теми
Предизвикателства на живота
Възстановяване
 
ТЪРСЕНЕ
 
Add Ежедневна молитва to My Google!
Add Ежедневна молитва to My Yahoo!
XML Feed: Ежедневна молитва
Молитвата Home | За нас | Карта на сайта
Авторски права © 2002-2021 AllAboutPrayer.org, Всички права запазени.