Clicky

Отче наш

Отче наш

 - Божият модел
Вие сте тук: Молитвата >> Отче наш

Отче наш – посвещение, основано на Христовия модел в Матей 6
Отче наш ...

"Отче наш, Който си на небесата" - Трябва винаги да признаваме на първо място на кого говорим. Той (Бог) е нашият небесен Отец. Ние се обръщаме към Него с уважение точно както трябва да се обръщаме към нашите земни бащи с уважение. Той е единственият истински Бог, Който е създал всички неща в този свят, включително и нас. Той ни обича и ние трябва да покажем нашата любов към Него.

"Да се свети името ти" - Трябва да Го виждаме като свят, осветен, достоен за хвала, чест и слава!

"Да дойде Твоето царство" - Ние признаваме идващото Му царство. Молим се Христос скоро да се върне и да установи Неговото земно царство, където ще царуваме с Него завинаги.

"Да бъде Твоята воля на земята, както е на небето" - Трябва да се молим за Неговата воля да се изпълни в нашия живот, така че да можем да носим слава на Него тук, на земята, както Той е прославен в небето. Трябва да направим нещата по Неговия начин, вместо да правим собствените си егоистични неща, за да задоволяваме собствените си желания.

"Дай ни днес насъщния хляб" - Ние трябва да искаме нашия Отец всеки ден да снабдява нуждите ни, точно както е обещано в Неговото свято Слово. Неговото Слово казва, че нямаме, защото не искаме. Разбира се, ние първо трябва да познаваме Бога чрез Неговия Син, нашия личен Господ и Спасител. Ако ние не познаваме Христос, Бог няма да признае това искане за всекидневно снабдяване.

"Прости ни дълговете (или прегрешенията), както и ние простихме на нашите длъжници (престъпници)" - Това говори за прошка сред нашите партньори, съседи, приятели, роднини и близки. Всеки и всички в живота ни, в които сме в контакт в социални или бизнес ситуации, също са включени. Ако не можем да прощаваме на другите, как можем да очакваме нашия небесен Отец да ни прости?

"Не ни въвеждай в изкушение" - Трябва да молим нашия небесен Отец да ни помогне да разпонзаваме всяка лоша работа, всички изкушения пред нас. Имаме нужда от помощ, за да се концентрираме върху нашия Отец и видим злото, в което бихме могли да попаднем, защото то наистина е капан, подготвен от Сатана, за да ни свали на неговото ниво.

"Но избави ни от лукавия" - Помогни ни, скъпи Отче, да устояваме на този лъжец и измамник. Нека да видим ясно пътя, по който искаш всеки един от нас да ходи. Чрез силата на Светия Дух, Който живее в нас, нека никога не се отклоняваме от Твоите воля и път ...


Отче наш – прекрасен завършек
Някои коментатори смятат, че краят на Отче наш - "Защото Твое е царството, и силата, и славата завинаги" - е добавен от някой, различен от оригиналния автор. Независимо дали това е вярно или не, това последно изречение просто набляга на похвалата и слава на Бог Отец – така че е абсолютно библейски... прекрасен край на модела на молитва към Бога!

Продължете по-нататък сега!


Хареса ли ви информацията? Помогнете ни, като споделите с другите, използвайки бутоните за публикуване.
Следвайте ни на:
English  
Social Media
Следвайте ни на:

Споделете ни:


Хваление

Слава на Бог
Силата на молитвата
Молитвата на Явис
Молитви за жени
Ежедневна молитва
Отче наш
Молитва на Бъдни вечер
Застъпническа молитва
Молитва за Деня на благодарността
Additional Content To Explore...

Общуване
Ученичество
Служение
Евангелизъм
 
 
Бог съществува ли научно доказано?
Бог съществува ли според философите?
Библията истинна ли е?
Кой е Бог?
Кой е Исус?
Защо християнството?
Да израснеш с Бог
Популярни теми
Предизвикателства на живота
Възстановяване
 
ТЪРСЕНЕ
 
Add Отче наш to My Google!
Add Отче наш to My Yahoo!
XML Feed: Отче наш
Молитвата Home | За нас | Карта на сайта
Авторски права © 2002-2021 AllAboutPrayer.org, Всички права запазени.