Clicky

Мъже в молитва

Мъже в молитва

 - Победа
Вие сте тук: Молитвата >> Мъже в молитва

Мъже в молитва – активна служба
Когато Рик тръгна за втората си мисия в Близкия изток, той сподели някои конкретни проблеми със съпругата си Мелиса. "Аз съм притеснен за някои от мъжете в новия ми взвод. Не ги познавам толкова добре, както последния отбор. Молете се за нас.” Подобно на повечето мъже, Рик е изправен пред култура, която представя погрешното убеждение, че страха се равнява на слабост. Повечето мъже ненавиждат да признаят, че имат страхове – страх за семействата си, страх за финансите си, страх за бъдещето. Два месеца след разпределението, Рик се събудил в Медицинския център на неговата част. Целият му десен крак бил в огромен гипс. . . . . и левия му крак липсвал под коляното. Неговият капитан разказва: "Надолу по пътя, Рик вървеше от един ранен войник на друг, молейки се с тях." "Ето, заповядвам ти: бъди силен и смел; да не се плашиш и да не се страхуваш; защото Господ твоят Бог е с тебе гдето и да идеш." ( Исус Навиев 1:9 ). По време на изтощителната му рехабилитация Рик обяснява: "Разликата между страхливец и герой не е дали те е страх. А в това, което правиш, докато си уплашен."

Мъже като Рик разбират, че молитвата ни дава възможност да надвием нашите слабости. Апостол Павел се моли на Бог многократно за сила да се изправи срещу мъченията на Сатана. Само когато предаде гордостта си, Павел разбра как неговите слабости са свързани със силата на Христос ( 2 Коринтяни 12:6-10 ). Мъжете на молитва предават техните страхове, гордост и слабости на Този, Който е в контрол.


Мъже в молитва – под атака
В един или друг момент, всеки човек е изправен пред съкрушително бреме на безсилие да направи нещо за здравен проблем. Посегателства върху неговото тяло и ум се явят безмилостно. Д-р Дон Колбърт, лекар, автор и бележит говорител, отбелязва „Когато [мъжете] дойдат на лекар, те няма да ви кажат проблема си – до последната минута... Това е нещо като както мъжете рядко молят за помощ."1

Състезателната природа на Джим се разкри като вицепрезидент, както и в колоезденето и каяка. Когато се появи неракова аномалия по време на рутинна проверка, Джим се опита да остане непоклатим. По-нататъшни изследвания показаха Етап D рак на простатата (понякога наричан Етап IV), която се счита, че е медицински нелечима. Джим негодуваше срещу тази намеса в живота му. "Аз не се ядосах, но се чувствах много безпомощен и се чудех: "Защо Господи, защо?" Въпреки че вярата му в Бог остана силна през последните около петнадесет години, Джим си спомни напрегнатите моменти, преди да влезе за радикална простатектомия. Точно преди да влезе в операционната зала, той каза на санитаря да спре. "Погледнах и посочих нагоре и казах: "Господи, Ти ме познаваш и аз те познавам – направи с мен това, което искаш." След като изрекох тези думи, станах толкова спокоен и казах на човека, който ме буташе, "Да вървим!" Мъжете на молитва не тичат преди Бога, като се опитват да се справят с всички негативни безкрайни възможности надолу на пътя. Те са точно това... възможности ( Марк 10:27 ).


Мъже в молитва – истинско мъжество
Средностатистическият мъж има само две сигурности, включващи съпругата и член на семейството. Тъй като повечето мъже са претоварени, преангажирани и прекалено объркани, те не винаги се чувстват победители по отношение преодоляването на препятствия. Поради това е наложително мъжете да се молят с и за един друг – укрепвайки се един друг ( Притчи 27:17 ). Рик, Джим и Апостол Павел всички разбраха, че истинската мъжественост приема необходимостта от Божия намеса и помощ.

Чрез молитва, всеки мъж получава видение за библейската мъжественост, която се отнася до техния собствен живот и проблеми. Чрез вяра, Бог предвижда практическото "как да бъде" за реалния живот. Мъжете на молитва:

  • Поемат отговорност за действията си ( Псалм 32 ).
  • Се изправят смело срещу опозицията ( Данаил 06:07, 10-11 ).
  • Получават награда от Бога за подчинение ( 1 Летописи 4:9-10 ).

Защо се молим?

1 John DeMarco. “Live Longer and Prosper.” New Man Jan/Feb 2007: 19.


Хареса ли ви информацията? Помогнете ни, като споделите с другите, използвайки бутоните за публикуване.
Следвайте ни на:
English  
Social Media
Следвайте ни на:

Споделете ни:


Хваление

Молитвата на Явис
Силата на молитвата
Молитва на Бъдни вечер
Отче наш
Молитва за Деня на благодарността
Молитви за жени
Слава на Бог
Молитва на смирение
Ежедневна молитва
Additional Content To Explore...

Общуване
Ученичество
Служение
Евангелизъм
 
 
Бог съществува ли научно доказано?
Бог съществува ли според философите?
Библията истинна ли е?
Кой е Бог?
Кой е Исус?
Защо християнството?
Да израснеш с Бог
Популярни теми
Предизвикателства на живота
Възстановяване
 
ТЪРСЕНЕ
 
Add Мъже в молитва to My Google!
Add Мъже в молитва to My Yahoo!
XML Feed: Мъже в молитва
Молитвата Home | За нас | Карта на сайта
Авторски права © 2002-2021 AllAboutPrayer.org, Всички права запазени.