Clicky

Начини да се молим

Начини да се молим

 - От сърцето си
Вие сте тук: Молитвата >> Начини да се молим

Начини да се молим – само един начин
Има безброй източници, предлагащи техники, ритуали, а дори и предмети, илюстриращи начини как да се молим. Съдейки от по широк спектър от книги, радио програми и интернет страници, които са насочени към молитвата, едно и също желание продължава да съществува в продължение на векове: "Господи, научи ни да се молим. . . "( Лука 11:01 ). В отношенията ни с Твореца, ние желаем да поддържаме комуникацията си с Господа лично и истински. Господната молитва ( Матей 6:9-13 ) предоставя отговора на Исус като начин за постигане на това взаимоотношение с Отца. Тъй като хората са най-запознати с King James Version или с неговата аудио версия, нека да разгледаме всеки стих на молитвата на Исус:

"Отче наш, Който си на небесата, да се свети Твоето име." Молитвата за поклонение започва със славословие. Бог получава нашето най-голямо уважение ( 1 Летописи 16:29 ; Исая 6:3 ). Като Негови деца, ние съсредоточаваме вниманието си върху светостта на нашия Отец и великолепието Му.

"Да дойде Твоето царство. Да бъде Твоята воля, както на небето, така и на земята" Оповестявайки още веднъж с КОГО говорим, ние признаваме Божия авторитет в молитва на послушание. Този начин на молитва е от решаващо значение, ако желаем тя да бъде отговорена ( 1 Йоан 5:14 ). Подчинението на Божия авторитет изисква да смирим себе си, знаейки, че Неговата воля може да се различава от нашите лични желания ( 2 Летописи 7:14-15 ). И все пак ние избираме да се подчиняваме на волята Му (Лука 22:41-42 ). Най-голямата молитва на подчинение беше създадена чрез Исус Христос.


Начини да се молим – какво да казваме
"Дай ни днес насъщния хляб." От всички начини за молитва, молитвата на моление (искрена молба), е най-използвана. Тежки болести, финансови сътресения или бедствено положение изискват уверение, че Бог е в състояние да ни спаси ( 1 Йоан 3:21-22 ). Молитвата на просене може да бъде мъчителна, докато се опитваме да изразим нашите страдания ( Лука 22:44 ). Ще има и моменти, когато ще желаем Божията закрила, мъдрост и мир да ни уверят, че ние стоим сигурно в Неговите грижи ( 1 Петър 5:7 ).

"И прости греховете ни, както и ние прощаваме на нашите длъжници." Има две универсални характеристики на нуждите на човека – да ти бъде простено и да станеш по-добър човек в този процес. В отговор на съзнанието ни за нашата греховна природа, ние принасяме една молитва на покаяние на нашия Небесен Отец ( Римляни 3:23-26 ). Получавайки приемане от Бог чрез изчистващата кръв на Исус Христос, ние признаваме необходимостта от прошка и покаяние ( Матей 18:21-35 ).

"И не ни въвеждай в изкушение, но избави ни от лукавия." Бог никога не ни изкушава, нито ни отделя от това да се изправяме пред решения ( 1 Коринтяни 10:13 , Яков 1:12-15 ). Молитвата за защита не само изисква нагласа, но също и действия. Исус се изправи пред изкушение на няколко пъти ( Матей 4:1-11, 16:23, 27:38-44 ) и с покорно отношение действаше в послушание към Бога. В една молитва за защита ние заявяваме, че Бог наистина е нашият Избавител от всички форми на злото ( Римляни 5:10 ; 2 Тимотей 4:18 ).


Начини да се молим – детска игра
"Защото Твое е царството, и силата, и славата завинаги. Амин." За тези, които знаят, че са деца на Бог, перспективата е да прекарат с Него вечността ( 2 Коринтяни 5:1-5 ).

Молейки се с обожание, признавайки авторитета на нашия Небесен Отец, ние оставаме уверени, че Неговите деца са Негов най-голям приоритет. Безусловната Божията благодат и милост ни осигуряват приемане в Исус Христос. Молитвата на вяра признава всичко, което вечния Отец е бил, е и ще бъде, както е обещано в Неговото Слово. И с нашите "амин", ние потвърждаваме, че нашия Отец заслужава доверие.

Детската вяра е всичко, което Бог желае в начина, по който се молим. Не се притеснявайте за това как изразявате молитвата си. Вашият глас е това, което Бог копнее да чуе.

Научете повече за Силата на молитвата!


Хареса ли ви информацията? Помогнете ни, като споделите с другите, използвайки бутоните за публикуване.
Следвайте ни на:
English  
Social Media
Следвайте ни на:

Споделете ни:


Ученичество

Начини да се молим
Молитва за изповядване на грях
Защо трябва да се молим
Да слушаш Божия глас
Неотговорена молитва
Additional Content To Explore...

Хваление
Общуване
Служение
Евангелизъм
 
 
Бог съществува ли научно доказано?
Бог съществува ли според философите?
Библията истинна ли е?
Кой е Бог?
Кой е Исус?
Защо християнството?
Да израснеш с Бог
Популярни теми
Предизвикателства на живота
Възстановяване
 
ТЪРСЕНЕ
 
Add Начини да се молим to My Google!
Add Начини да се молим to My Yahoo!
XML Feed: Начини да се молим
Молитвата Home | За нас | Карта на сайта
Авторски права © 2002-2021 AllAboutPrayer.org, Всички права запазени.