Clicky

Barbatii in Rugaciune

Barbatii in Rugaciune

 - Victoria
Esti aici: Rugaciunea >> Barbatii in Rugaciune

Barbatii in Rugaciune – O datorie
Atunci cand Rick a plecat pentru a doua misiune militara in Estul Mijociu, el a impartasit cateva motive specifice de ingrijorare cu sotia sa, Melissa. “Sunt nelinistit cu privire la unii oameni din noul meu platon. Nu-i cunosc suficient de bine cum ii cunosteam pe cei din ultimul platon. Roaga-te pentru noi”. Ca si majoritatea barbatilor, Rick se confrunta cu o cultura care proiecteaza o idee gresita ca frica inseamna slabiciune. Majoritatea barbatilor refuza sa admita ca ei au temeri – frica pentru familiile lor, pentru banii lor, pentru viitorul lor. Doua luni dupa ce Rick plecase, s-a trezit in Centrul Militar de Medicina Walter Reed. Tot piciorul lui drept era complet rasucit..., iar piciorul stang lipsea din genunchi in jos. Capitanul lui povestea: “Urmand marginea drumului IED, Rick se tara de la un soldat ranit la altul si se ruga cu ei”. “Nu ti-am dat Eu oare porunca aceasta: „Intareste-te si imbarbateaza-te? Nu te inspaimanta si nu te ingrozi, caci Domnul, Dumnezeul tau, este cu tine in tot ce vei face” (Iosua 1:9). In timpul istovitoarei reabilitari Rick a dat urmatoarea explicatie: “Diferenta intre un las si un erou nu consta in faptul ca esti speriat sau nu, ci in ceea ce faci cand esti speriat”.

Barbatii ca Rick au inteles ca rugaciunea ne face capabili sa ne invingem slabiciunile. Apostolul Pavel s-a rugat in mod repetat lui Dumnezeu sa-l intareasca pentru a infrunta atacurile lui Satan. Doar cand Pavel a predat mandria sa, a inteles cum slabiciunile i-au fost legate de puterea lui Cristos (2 Corinteni 12:6-10). Oamenii rugaciunii predau temerile, mandria si slabiciunile Celui care este in control.


Barbatii in Rugaciune – Sub atac
Acum sau mai tarziu, fiecare barbat se confrunta cu greutatea zdrobitoare a slabiciunii fata de subiectul sanatate. Atacurile asupra organismului si mintii lui par a fi necrutatoare. Dr. Don Colbert, medic, autor si un vorbitor notabil, observa: “... Cand [barbatii] vin la medic, ei nu vor sa vorbeasca despre problemele lor – pana in ultimul moment... Asta spune mult despre cat de rar barbatii cer ajutor.”1

Natura competitiva a lui Jim s-a vazut in pozitia lui de vice-presedinte, precum si in ciclism si kayaking. Cand i-a fost descoperita o anomalie necancerigena in timpul unei consultatii medicale de rutina, Jim a incercat sa ramana neafectat. Testele ulterioare au indicat un cancer la prostata in stadiul D (uneori numit stadiul IV), care este considerat netratabil din punct de vedere medical. Jim nu putea suferi acest intrus in viata lui. “Nu m-am maniat, insa m-am simtit neputincios si ma intrebam, ‘De ce, Doamne, de ce?’ Desi credinta lui in Dumnezeu a ramas puternica in ultimii cincisprezeci ani si ceva, Jim si-a adus aminte de momentele tensionate inainte de prostatectomia radicala. Chiar inainte de a intra in sala de operatie, el i-a zis asistentului medical sa se opreasca. “M-am uitat in sus si am zis, ‘Domne, Tu ma cunosti si eu Te cunosc – fa cu mine ceea ce vrei.’ Odata ce am spus acele cuvinte, m-am umplut de pace si i-am zis omului care impingea caruciorul: ‘Haide, sa mergem!” Barbatii rugaciunii nu alearga inaintea lui Dumnezeu incercand sa rezolve infinit de multele probleme cu care se confrunta pe drum. Ele sunt doar niste ... posibilitati (Marcu 10:27).


Barbatii in Rugaciune – O barbatie autentica
Un barbat de varsta medie are doar doi oameni de incredere: sotia lui si un membru de familie. Din moment ce majoritatea barbatilor sunt supra-ocupati cu serviciul, supra-implicati si supra-distrasi, ei nu se simt intotdeauna biruitori in legatura cu invingerea obstacolelor. Prin urmare, este un imperativ ca barbatii sa se roage unul pentru celalalt – incurajandu-se reciproc (Proverbe 27:17). Rick, Jim si apostolul Pavel au realizat ca barbatia autentica accepta nevoia dupa interventie si ajutor din partea lui Dumnezeu.

Prin rugaciune, fiecare barbat dobandeste o viziune despre masculinitatea biblica in legatura cu propria viata si problemele cu care se confrunta. Prin credinta, Dumnezeu ofera raspuns la intrebarile practice “cum” din viata reala. Barbatii rugaciunii:

  • Isi asuma responsabilitatea pentru propriile fapte (Psalmul 32).
  • Conduc plini de curaj impotriva opozitiei (Daniel 6:7, 10-11).
  • Primesc rasplata lui Dumnezeu pentru ascultarea de El (1 Cronici 4:9-10).

De Ce Sa Ne Rugam?

1 John DeMarco. “Live Longer and Prosper.” New Man Jan/Feb 2007: 19.


Iti place aceasta informatie? Ajuta-ne, impartasind-o cu altii folosind butoanele de social media de mai jos. Ce este aceasta?
Urmareste-ne:
English  
Social Media
Urmareste-ne:

Impartaseste-ne:


Inchinare

Rugaciunea lui Iaebet
Postul si Rugaciunea
Puterea Rugaciunii
Partasia crestina
Rugaciunea “Tatal nostru”
Inchinarea
Rugaciunea la Masa de Craciun
Rugaciuni Pentru Femei
Lauda lui Dumnezeu
Material Suplimentar De Explorare...

Partasie
Ucenicie
Slujire
Evanghelizare
 
 
Perspectiva Stiintifica
Perspectiva Filosofica
Este Biblia Adevarata?
Cine Este Dumnezeu?
Este Isus Dumnezeu?
De Ce Crestinismul?
Crestere in cunoasterea
Probleme frecvente
Provocarile vietii
Recuperare
 
Cauta
 
Add Barbatii in Rugaciune to My Google!
Add Barbatii in Rugaciune to My Yahoo!
XML Feed: Barbatii in Rugaciune
Rugaciunea Home | Despre Noi | Harta site
Copyright © 2002-2021 AllAboutPrayer.org, Toate Drepturile Rezervate.