Clicky

Rugaciunea Neascultata

Rugaciunea Neascultata

 - Oare aude Dumnezeu?
Esti aici: Rugaciunea >> Rugaciunea Neascultata

Rugaciunea Neascultata – Raspunsuri neauzite
Ai avut vreodata o rugaciune neascultata? Oare ramane Dumnezeu mut fata de unele rugaminti disperate pentru vindecare, bani sau protectie? Cu totii experimentam o oarecare iritatie cand toate eforturile noastre de a-L ruga pe Dumnezeu se finalizeaza cu un raspuns nesatisfacator – sau si mai rau, nu au nici un raspuns. Atunci ne intrebam: “Oare a primit Dumnezeu mesajul meu?” Cand ne rugam, de multe ori punem semnul de egalitate intre lipsa unui raspuns tangibil si imediat, si refuzul lui Dumnezeu de a raspunde la rugaciunile noastre. In Iacov 5:13-16 suntem indemnati sa ne rugam cu pasiune, avand promisiunea ca rugaciunea fierbinte are “mare putere”. De ce Dumnezeu subliniaza importanta rugaciunii si apoi decide sa nu ne dea un raspuns placut?

Atunci cand Dumnezeu raspunde la rugaciuni, in primul rand El raspunde atitudinii noastre, asa cum o face un tata copilului sau drag (Ps. 103:13-14). Actiunile si atitudinile noastre copilaresti afecteaza in mod frecvent rezultatele dorite ale rugaciunii. Neiertarea (Marcu 11:24-25), egoismul (Proverbe 21:13), indoiala (Matei 21:21-22), lacomia sau poftele (Iacov 4:2-3), mandria (2 Cronici 7:14-15) si incapatanarea (Zaharia 7:11-13) Il impiedica pe Dumnezeu sa raspunda la rugaciuni.


Rugaciunea Neascultata – Raspunsuri neasteptate
Rugaciunea nu este o conversatie unilaterala intamplatoare. Ea nu este “asigurarea” care garanteaza o viata lipsita de durere si lupte. Rugaciunea este recunoasterea activa a lui Dumnezeu ca sursa intregii puteri si increderea ca raspunsurile Lui, asteptate sau neasteptate, vor realiza lucruri mari (Isaia 46:9-10; 64:4).

Matt si fiica noastra, Jackie, amandoi muzicieni, au devenit prieteni apropiati. Ca si tobosar, el o acompania de fiecare data cand ea canta cu grupul de lauda si inchinare. Cea mai mare dorinta a lui Matt era sa-i invete pe altii Cuvantul lui Dumnezeu si probabil sa intre in lucrare. Interesele lor comune i-au apropiat si mai mult. Ca si eleva in primul an de liceu, Jackie spera sa mearga la aceeasi facultate particulara ca si Matt. Atunci Matt a fost diagnosticat cu cancer limfatic in stare avansata. Jackie spune: “Am avut o credinta mare ca Dumnezeu il va vindeca pe Matt. El avea adevarata dorinta si pasiune de a deveni pastor si a-i invata pe oameni. Stiam ca Dumnezeu nu ar vrea sa-i ia viata, pentru ca Matt putea face atata diferenta in aceasta lume”. Ea s-a rugat pentru vindecarea lui.

In luna Septembrie din ultimul an de liceu al lui Jackie, Matt a murit. Jackie a reactionat cu furie si necredinta fata de Dumnezeu pentru ca nu-i raspundea la rugaciuni: “La inceput L-am blamat pe Dumnezeu. Mai tarziu, m-am blamat pe mine crezand ca nu m-am rugat suficient de mult sau ca poate am uitat sa ma rog intr-o zi”. Dupa ce a terminat liceul, Jackie s-a dus la o facultate crestina. Prin intermediul prietenilor, ea a inceput sa se elibereze de durerea si supararea interioara, si sa nu mai manance afara, de una singura. “Odata ce am impartasit in cele din urma suferinta mea cu altcineva, a inceput vindecarea si am experimentat din nou dragostea si puterea lui Dumnezeu (2 Tesaloniceni 2:16-17).

Matt ne-a zis tuturor ca pretuieste relatia lui vesnica cu Dumnezeu mai mult decat orice viata temporara pe care ar fi avut-o pe pamant. Cu totii ne-am rugat ca Matt sa traiasca si Dumnezeu ne-a raspuns cu un “DA!” minunat (Ioan 11:25). In ultimul semestru din primul an de facultate, ea l-a intalnit pe Michael. “La inceput am fost atrasa de dragostea mare a lui Mike pentru Dumnezeu. Stiam ca Dumnezeu Isi indeplineste planul in vietile noastre”. Astazi, Michael Il slujeste pe Dumnezeu, invatand si impartasind dragostea lui Dumnezeu cu o mare pasiune. Iar atunci cand Jackie canta despre maretia lui Dumnezeu, sotul ei dovotat, Michael, o acompaniaza pe o toba conga (Ieremia 29:11).


Rugaciunea Neascultata – Raspunsuri neintelese
Uneori Dumnezeu va raspunde cu “NU” la rugaciunile noastre disperate. Orice intarziere sau raspuns neasteptat nu trebuie sa ne descurajeze. Care este scopul adevarat al lui Dumnezeu cand raspunde la rugaciunile noastre (Ioan 14:13)? Ce vrea sa faca Dumnezeu in noi prin rugaciune (Ioan 16:23-24)? Dumnezeu doreste ca noi sa aducem inaintea Lui nevoile noastre, in timp ce El ne raspunde (cu “da” sau “nu”) potrivit caracterului si voii Sale. Dumnezeu niciodata nu va raspunde rugaciunilor contrar voii Sale. In timp ce raspunsul “Da” de obicei ne face fericiti, Dumnezeu niciodata nu ne-a promis fericire. Fericirea este bazata pe imprejurari. Dumnezeu doreste sa avem bucurie vesnica – in special atunci cand El ne raspunde: “Nu, aceasta va fi in timpul Meu, nu – in al tau. Nu, Eu voi arata slava Mea”.

In Luca 22:41-44, inaintea evenimentelor care au dus la moartea Lui, Isus era in agonie. In rugaciunea fierbinte, cea mai mare dorinta a Lui era sa dea prioritate voii lui Dumnezeu, nu suferintei si durerii Lui (Evrei 12:2). Cand ne rugam fara incetare (1 Tesaloniceni 5:16-18), Dumnezeu intotdeauna ne raspunde, si fiecare raspuns aduce bucurie.

Invata Mai Multe despre Puterea Rugaciunii!


Iti place aceasta informatie? Ajuta-ne, impartasind-o cu altii folosind butoanele de social media de mai jos. Ce este aceasta?
Urmareste-ne:
English  
Social Media
Urmareste-ne:

Impartaseste-ne:


Ucenicie

Auzind Glasul lui Dumnezeu
Tipuri de Rugaciune
De Ce Trebuie Sa Ne Rugam
Rugaciune pentru Marturisirea Pacatelor
Rugaciunea Neascultata
Material Suplimentar De Explorare...

Inchinare
Partasie
Slujire
Evanghelizare
 
 
Perspectiva Stiintifica
Perspectiva Filosofica
Este Biblia Adevarata?
Cine Este Dumnezeu?
Este Isus Dumnezeu?
De Ce Crestinismul?
Crestere in cunoasterea
Probleme frecvente
Provocarile vietii
Recuperare
 
Cauta
 
Add Rugaciunea Neascultata to My Google!
Add Rugaciunea Neascultata to My Yahoo!
XML Feed: Rugaciunea Neascultata
Rugaciunea Home | Despre Noi | Harta site
Copyright © 2002-2021 AllAboutPrayer.org, Toate Drepturile Rezervate.