Clicky

Rugaciunea Zilnica

Rugaciunea Zilnica

 - O Prioritate
Esti aici: Rugaciunea >> Rugaciunea Zilnica

Rugaciunea Zilnica: Ce a invatat si a facut Isus?
Isus ne-a invatat importanta rugaciunii zilnice. El i-a invatat pe ucenici, ca “trebuie sa se roage necurmat, si sa nu se lase” (Luca 18:1). De asemenea, El a zis sa vorbim cu Dumnezeu zi si noapte (Luca 18:7). Cand i-a invatat pe ucenicii Lui sa se roage, El le-a zis sa se roage lui Dumnezeu pentru nevoile lor zilnice (Luca 11:3).

Isus a lasat un exemplu de rugaciune zilnica rugandu-Se in diferite circumstante:

 • El S-a rugat la botezul Sau (Ioan 3:21).
 • El S-a rugat cand a fost ispitit (Matei 26:39) si cand era atarnat pe cruce (Matei 27:46; Luca 23:34, 46).
 • El S-a rugat cand era in agonie si S-a rugat tot mai fierbinte (Luca 22:44).
 • El S-a rugat in vreme de tristete, cum a fost la mormantul prietenului Sau Lazar.
 • El S-a rugat toata noaptea inainte de a-i alege pe ucenici (Luca 6:12).
 • El S-a rugat cand a frant painea si a dat poporului sa manance (Ioan 6:11).
Isus a facut din rugaciune o prioritate. De multe ori Isus “Se ducea in locuri pustii, si Se ruga” (Luca 5:16) sau dadea drumul poporului si se suia “pe munte sa Se roage, singur la o parte” (Matei 14:23). De asemenea citim ca Isus Se scula “dimineaţa, pe când era inca intuneric de tot” si se ducea “...intr-un loc pustiu. Si Se ruga acolo” (Marcu 1:35).


Rugaciunea Zilnica: Ce altceva ne mai spune Biblia?
Biblia ne invata sa ne rugam tot timpul, facandu-I cunoscute lui Dumnezeu cererile noastre (Efesni 6:18). Scriptura ne spune sa ne rugam fara incetare (1 Tesaloniceni 5:17). Ea ne indeamna sa nu ne ingrijoram de nimic si sa-I multumim lui Dumnezeu pentru lucrurile pe care deja ni le-a dat (Filipeni 4:6).

Isus i-a invatat pe urmasii Sai o simpla rugaciune zilnica. Poate o stii pe de rost. Este cunoscuta ca si rugaciunea “Tatal nostru”. Ea poate deveni mult mai importanta pentru tine daca iti iei timp deoparte ca sa te gandesti la ce inseamna fiecare fraza. Atunci o vei putea spune cu cuvintele tale:

 • “Tatal nostru care esti in ceruri! Sfinteasca-se Numele Tau.” La inceputul rugaciunii tale, recunoaste ca Dumnezeu este Tatal tau. De exemplu, te-ai putea ruga astfel: “Doamne, multumesc ca ma iubesti si ca m-ai facut copilul Tau, chiar daca nu am facut nimic ca sa merit dragostea ta”.

 • “Vie imparatia Ta; faca-se voia Ta, precum in cer si pe pamant.” Aceste doua fraze se refera la dorinta ta ca planul lui Dumnezeu sa fie facut aici pe pamant. Roaga-L pe El sa-ti arate ce vrea sa faca astazi si sa-ti dea energie si curaj pentru a indeplini acest lucru. Roaga-L sa-ti arate toate domeniile unde nu esti constient ca ai gresit si nu corespunzi standardelor lui Dumnezeu, si sa te ajute sa te schimbi.

 • “Painea noastra cea de toate zilele (sau: pentru maine.) da-ne-o noua astazi”. Roaga-L pe Dumnezeu sa-ti poarte de grija astazi pentru nevoile materiale. Fii liber sa te rogi Lui despre alte nevoi precum locuinta, haine, serviciu, siguranta, etc. Fii specific in nevoile tale si multumeste-I pentru felul in care El ti-a purtat de grija in trecut.

 • “Si ne iarta noua greselile noastre, precum si noi iertam gresitilor nostri (greceste: Lasa-ne datoriile noastre, cum si noi am lasat pe ale datornicilor nostri.) Roaga-L pe Dumnezeu sa te ierte pentru toate lucrurile despre care stii ca ai gresit. Poti sa ceri ajutorul lui Dumnezeu in biruirea unui pacat care se repeta in viata ta. Roaga-te pentru iertarea lui Dumnezeu si multumeste-I. Apoi, gandeste-te daca exista cineva in viata ta pe care nu l-ai iertat. Stai cateva momente pentru a-i ierta in mintea ta. Roaga-L pe Dumnezeu sa interivina in acele domenii din viata ta.

 • “Si nu ne duce in ispita, ci izbaveste-ne de cel rau”. Dupa rugaciunea de cerere de iertare, roaga-te pentru protectie fata de ispite si rau in legatura cu tine si familia ta.

 • “Caci a Ta este imparatia si puterea si slava in veci. Amin!” Recunoaste ca Dumnezeu are puterea sa raspunda la rugaciunile tale si sa faca ceea ce a promis.
Daca vrei sa primesti zilnic gratuit prin e-mail cate o meditatie pentru rugaciune, inscrie-te aici. Acest serviciu este doar in limba engleza.

Invata despre Puterea Rugaciunii!


Iti place aceasta informatie? Ajuta-ne, impartasind-o cu altii folosind butoanele de social media de mai jos. Ce este aceasta?
Urmareste-ne:
English  
Social Media
Urmareste-ne:

Impartaseste-ne:


Inchinare

Lauda lui Dumnezeu
Postul crestin
Lauda lui Dumnezeu
Rugaciunea pentru Seninatate
Rugaciunea lui Iaebet
Rugaciunea de Mijlocire
Rugaciuni Pentru Femei
Puterea Rugaciunii
Postul si Rugaciunea
Material Suplimentar De Explorare...

Partasie
Ucenicie
Slujire
Evanghelizare
 
 
Perspectiva Stiintifica
Perspectiva Filosofica
Este Biblia Adevarata?
Cine Este Dumnezeu?
Este Isus Dumnezeu?
De Ce Crestinismul?
Crestere in cunoasterea
Probleme frecvente
Provocarile vietii
Recuperare
 
Cauta
 
Add Rugaciunea Zilnica to My Google!
Add Rugaciunea Zilnica to My Yahoo!
XML Feed: Rugaciunea Zilnica
Rugaciunea Home | Despre Noi | Harta site
Copyright © 2002-2021 AllAboutPrayer.org, Toate Drepturile Rezervate.