Clicky

Tipuri de Rugaciune

Tipuri de Rugaciune

 - Rugaciune din inima
Esti aici: Rugaciunea >> Tipuri de Rugaciune

Tipuri de Rugaciune – O singura rugaciune
Exista nenumarate resurse care ofera diferite tehnici si ritualuri, sau chiar obiecte ce ilustreaza modul in care trebuie sa ne rugam. Judecand dupa sumedenia de carti, programe radio si pagini web care vorbesc despre rugaciune, o singura dorinta apare ca un refren de-a lungul secolelor: “„Doamne, invata-ne sa ne rugam...” (Luca 11:1). In relatia noastra cu Creatorul, tanjim sa pastram legatura personala si autentica. Rugaciunea “Tatal nostru” (Matei 6:9-13) ne ofera raspunsul lui Isus la modul in care putem realiza aceasta legatura cu Tatal. Haideti sa analizam fiecare verset din rugaciunea lui Isus:

“Tatăl nostru care eşti în ceruri! Sfinţească-se Numele Tău”. Atunci cand adorarea este exprimata, este adusa o rugaciune de inchinare. Dumnezeu primeste cinstea noastra cea mai inalta (1 Cronici 16:29; Isaia 6:3). Ca un copil care isi adora tatal, ne concentram atentia asupra sfinteniei si maretiei Tatalui nostru.

“Vie împărăţia Ta; facă-se voia Ta, precum în cer şi pe pământ”. Daca ajungem sa intelegem inca o data cu CINE vorbim, recunoastem autoritatea lui Dumnezeu intr-o rugaciune de supunere. Acest tip de rugaciune este crucial daca vrem ca ea sa fie ascultata (1 Ioan 5:14). Supunerea fata de autoritatea lui Dumnezeu implica smerenia, stiind ca voia Sa poate sa difere de dorintele noastre personale (2 Cronici 7:14-15). Totusi, noi alegem sa fim ascultatori de voia Lui (Luca 22:41-42). Cea mai mareata rugaciune de supunere ne-a fost fost data prin exemplul lui Isus Cristos.

Tipuri de Rugaciune – Ce sa spui in rugaciune “Painea noastra cea de toate zilele (Sau: pentru maine.) da-ne-o noua astazi”. Dintre toate tipurile de rugaciune, rugaciunea de cerere este cea mai intrebuintata. Intr-o situatie critica de boala, nevoi financiare sau in oricare alta imprejurare infioratoare, avem nevoie sa stim ca Dumenzeu poate sa ne izbaveasca (1 Ioan 3:21-22). Rugaciunea de cerere poate fi o agonie cand incercam sa ne impartasim suferinta (Luca 22:44). Sunt de asemenea si momente cand dorim protectia lui Dumnezeu, intelepciune si pace, fiind convinsi ca El se ingrijeste de noi (1 Petru 5:7).

“Si ne iarta noua greselile noastre, precum si noi iertam gresitilor nostri (Greceste: Lasa-ne datoriile noastre, cum si noi le-am lasat pe ale datornicilor nostri.)” Exista doua nevoi universale caracteristice omului – sa fie fiertat si sa se schimbe in bine, devenind astfel o persoana mai buna. Ca raspuns la recunoasterea naturii noastre pacatoase, noi Ii aducem Tatalui ceresc o rugaciune de pocainta (Romani 3:23-26). Cand primim acceptarea lui Dumnezeu prin sangele curatator al lui Isus Cristos, recunoastem nevoia de iertare si pocainta (Matei 18:21-35).

“Si nu ne duce în ispită, ci izbăveşte-ne de cel rău”. Dumnezeu nu ne ispiteste niciodata, dar nici nu ne izoleaza fata de confruntarea cu deciziile (1 Corinteni 10:13; Iacov 1:12-15). Rugaciunea de izbavire nu cere doar atitudine, ci si actiune. Isus a fost ispitit in cateva ocazii (Matei 4:1-11; 16:23; 27:38-44) si cu o atitudine de smerenie, a actionat in ascultare de Dumnezeu. In rugaciunea de izbavire noi afirmam ca Dumnezeu este cu adevarat Izbavitorul nostru de la toate formele de rau (Romani 5:10; 2 Timotei 4:18).


Tipuri de Rugaciune – Rugaciunea unui copil
“Caci a Ta este imparatia si puterea si slava in veci. Amin!” Pentru aceia care stiu ca suntem copii ai lui Dumnezeu, anticiparea vesniciei cu El este un lucru glorios (2 Corinteni 5:1-5).

Cand ne rugam cu adorare, recunoscand autoritatea Tatalui nostru ceresc, ne odihnim in siguranta ca noi, copiii Lui, suntem prioritatea Lui cea mai mare. Harul si mila neconditionata a lui Dumnezeu garanteaza acceptarea noastra prin Isus Cristos. Rugaciunea facuta cu credinta marturiseste tot ce a fost, este si va fi Tatal vesnic, dupa cum este promis in Cuvantul Lui. Iar cand spunem “Amin”, afirmam ca Tatal nostru este demn de incredere. Tot ce vrea Dumnezeu cand ne rugam Lui este sa avem o credinta copilareasca. Nu te ingrijora cum iti formulezi rugaciunea. Este vocea ta pe care Dumnezeu vrea sa o auda.

Invata Mai Multe despre Puterea Rugaciunii!


Iti place aceasta informatie? Ajuta-ne, impartasind-o cu altii folosind butoanele de social media de mai jos. Ce este aceasta?
Urmareste-ne:
English  
Social Media
Urmareste-ne:

Impartaseste-ne:


Ucenicie

De Ce Trebuie Sa Ne Rugam
Tipuri de Rugaciune
Rugaciune pentru Marturisirea Pacatelor
Auzind Glasul lui Dumnezeu
Rugaciunea Neascultata
Material Suplimentar De Explorare...

Inchinare
Partasie
Slujire
Evanghelizare
 
 
Perspectiva Stiintifica
Perspectiva Filosofica
Este Biblia Adevarata?
Cine Este Dumnezeu?
Este Isus Dumnezeu?
De Ce Crestinismul?
Crestere in cunoasterea
Probleme frecvente
Provocarile vietii
Recuperare
 
Cauta
 
Add Tipuri de Rugaciune to My Google!
Add Tipuri de Rugaciune to My Yahoo!
XML Feed: Tipuri de Rugaciune
Rugaciunea Home | Despre Noi | Harta site
Copyright © 2002-2021 AllAboutPrayer.org, Toate Drepturile Rezervate.