Clicky

Изцелителни молитви

Изцелителни молитви

 - Боже, помогни ми
Вие сте тук: Молитвата >> Изцелителни молитви

Изцелителни молитви – мога ли да получа изцеление от Бог?
Може би сте изправени пред болест или неизцелимо заболяване и търсите изцелителни молитви. Искате да извикате към Бога за изцеление! Обикновено нашата безнадеждност ни принуждава да търсим някакъв свръхестествен източник за облекчаване на сериозно заболяване или болест. За повечето, това е модел на самодостатъчност, медицинска техника и в крайна сметка вик към Бога да ни излекува по чудо.

Бог лекува, защото това е моделът Му за разкриване на Неговото естество чрез Своя Син. Със състрадание, Исус избра да се докосне до гнойните рани на прокажен (Матей 8:3). Той показа милост, когато докосна клепачите на слепите очи ( Матей 9:29 ). За получаване на изцеление от Бога, трябва искрено да желаем да Го докоснем и ние. "Доведоха при Него всичките болни; и молеха Го да се допрат само до полата на дрехата Му; и колкото се допряха, се изцелиха." ( Матей 14 :35-36 ).


Изцелителни молитви – мога ли да получа изцеление от Бог ако вярата ми е достатъчно голяма?
Всеки човек има способността, чрез молитви за изцеление, да изрази вяра – вярата в истината, стойността или надеждността на човек, идея или нещо. Вие изразявате вяра в производителя на автомобили, който е инсталирал спирачките ви, вяра в архитекта, който е проектирал офис сградата ви и вяра в нематериални неща, като гравитацията, слънчевата топлина или обещание. "А вярата е даване твърда увереност в ония неща, за които се надяваме, - убеждения за неща, които не се виждат." ( Евреи 11:1 ) Библейската вяра се определя от 1) упованието на Бога, а не на човек, и 2) доверието в невидимата Божия сила.

Упражняването на вяра в областта на изцелението може да включва неконвенционално поведение. Библията разказва за една жена, която е кървяла в продължение на дванадесет години ( Марк 5:25-34 ). Тя знаеше, че нейното състояние ще доведе до това Исус да бъде нечист по еврейския закон, ако тя го докосне. И все пак тя посегна с вяра и оздравя веднага, тъй като "Исус разбра, че излезе сила от Него" ( Марк 5:30 ). Истинската вяра изисква действие. Но вярата не е нещо, в което трябва да "се заклеваме" достатъчно с надеждата, че Бог ще ни излекува. В крайна сметка, Бог е, Който избира дали или не да бъдем излекувани.

За повечето хора, изправени пред болката и възможна смърт, това драматично променя живота им. За някои мечтите са разбити, разбити са и отношенията и отчаяние разяжда сърцата им. За други, нови мечти са открити и отношенията са засилени, нова надежда изпълва сърцата им. Един тъгуващ и молещ баща падна в нозете на Исус. 12-годишната дъщеря на Яир току-що беше починала. Защо притеснява Исус сега? Исус каза на бащата да не се страхува... просто да повярва. Със състрадание, Исус хвана мъртвото момиче за ръка и я възкреси за живот (Марк 5:35-43 ). Ние трябва да полагаме вярата си в Исус, източникът на всяка надежда, и на Неговото обещание за вечен живот. Бог знае най-добре.


Изцелителни молитви – мога ли да получа изцеление от Бог по всяко време?
Отговорът определено е "Да!" Бог може да излекува всяка болест, която води към смърт. Но дали Бог избира да ни излекува всеки път? Не. Той може да ни излекува в резултат на молитва. Той може да лекува чрез прости методи, чрез обучената ръка на хирурга или може да ни лекува по начин, който не можем да обясним медицински. Изцелението от Бог за всеки един от нас надхвърля нашата временна перспектива за болка и смърт. Неговата воля, или божествен план за живота ни, е този земен шатър да бъде заменен с вечно небесно жилище, което никога не страда от последиците от разложението, вследствие греха ( 2 Коринтяни 5:1-2 ). За децата на Бога, има вечно изцеление за всеки от нас.

Като деца на Бога, нашата молитва за изцеление може да бъде:

"Небесни Отче, Ти Си дълбоко запознат с борбата, която преживявам – болката и отчаянието. Знаеш желанието на сърцето ми да се излекува от тази болест. Моля сега за Твоето изцеляващо докосване. Знам, че имаш силата и че точно като в библейски времена, Ти можеш да ме излекуваш.

"Разбирам също, че Ти ще избереш най-доброто за мен. Моля се, чрез това изпитание, да се приближа към Теб – Ти да ми бъдеш утеха и сила. Аз се моля в крайна сметка, каквото и да стане, да Се прославиш чрез мен. Моля се това в името на Исус, амин."

Научете повече!


Хареса ли ви информацията? Помогнете ни, като споделите с другите, използвайки бутоните за публикуване.
Следвайте ни на:
English  
Social Media
Следвайте ни на:

Споделете ни:


Хваление

Молитва и пост
Additional Content To Explore...

Общуване
Ученичество
Служение
Евангелизъм
 
 
Бог съществува ли научно доказано?
Бог съществува ли според философите?
Библията истинна ли е?
Кой е Бог?
Кой е Исус?
Защо християнството?
Да израснеш с Бог
Популярни теми
Предизвикателства на живота
Възстановяване
 
ТЪРСЕНЕ
 
Add Изцелителни молитви to My Google!
Add Изцелителни молитви to My Yahoo!
XML Feed: Изцелителни молитви
Молитвата Home | За нас | Карта на сайта
Авторски права © 2002-2021 AllAboutPrayer.org, Всички права запазени.