Clicky

Неотговорена молитва

Неотговорена молитва

 - Бог чува ли?
Вие сте тук: Молитвата >> Неотговорена молитва

Неотговорена молитва – нечути отговори
Имали ли сте молитва без отговор? Дали Бог не слуша някои от вашите отчаяни молби за изцеление, финанси или защита? Ние всички изпитваме раздразнение, когато нашите най-големи усилия да общуваме доведат до отрицателен отговор - или по-лошо, до изобщо никакъв отговор. Чудим се, "Някога изобщо получи ли съобщението ми?" Когато се молим, ние често равняваме липсата на незабавни видими резултати с това, че Бог отхвърля молитвите ни. В Яков 5:13-16 ние сме призовани да се молим усърдно с обещанието за "силни и чудесни резултати." Защо Бог набляга на значението на молитвата и след това избира да не отговори със задоволителен отговор?

Когато отговаря на молитва, Бог отговаря първо на нашето отношение, както един родител отговаря на скъпо дете ( Псалм 103:13-14 ). Нашите детски действия и нагласи често засягат желаните резултати от молитвата ни. Непростителността (Марк 11:24-25 ), егоизма (Притчи 21:13 ), съмнението (Матей 21:21-22 ), алчността (Яков 4:2-3 ), гордостта ( 2 Летописи 7:14-15 ) и ината (Захария 7:11-13 ) възпрепятстват желанието на Бог да отговори на молитвата.


Неотговорена молитва – неочакван отговор
Молитвата не е случаен едностранен разговор. Тя не е "доживотна застраховка", гарантираща живот без болка и борби. Молитвата е активно признаване на Бог като източник на цялата власт и доверие, че Неговите отговори, независимо дали очаквани или неочаквани, ще постигнат големи неща (Исаия 46:9-10 ; 64:4).

Мат и дъщеря ни, Джаки, и двамата музиканти, станаха близки приятели. Като барабанист той свиреше, когато тя пееше с хвалебната група. Най-дълбокото желание на Мат беше да поучава върху Божието Слово и може би да влезе в служение. Общите им интереси ги сближиха. След гимназията Джаки се надяваше да посещава същия университет като Мат. Тогава Мат беше диагностициран с напреднал рак на лимфите. Джаки казва: "Имах голяма вяра, че Бог ще излекува Мат. Той имаше такава страст да бъде пастор, да учи другите.” Знаех, че Бог няма да вземе живота му, защото Мат можеше да направи толкова много в този свят." Тя се моли за неговото оздравяване.

През септември на последната година за Джаки в гимназията, Мат умря. Джаки отвърна с ярост и недоверие в Бог за това, че на пръв поглед Той не отговори на молитвите и: "Първоначално аз обвиних Бог. По-късно обвиних себе си, мислейки, че не съм се молила достатъчно усърдно, или може би случайно съм пропуснала да се моля някой ден." След дипломирането Джаки започна да посещава християнски университет. Чрез приятели тя започна да се освобождава от болката и мъката, заключени вътре в нея, разяждайки я в самота. „След като аз действително изказах моето страдание на друг, изцелението започна и аз опитах Божията любов и сила отново" (2 Солунци 2:16-17 ).

Мат научи всички нас, че той оценяваше неговата вечна връзка с Бог повече от целия временен живот, който имаше на земята. Всички се молехме за Мат да живее и Бог отговори с чудно "ДА!" (Йоан 11:25 ). В последния семестър на първата година на нашата дъщеря в колеж, тя се запозна с Майкъл. "Аз бях първо привлечена от силната любов на Майк към Бога. Знаех, че Бог осъществява плановете Си в живота ни." Днес, Майкъл служи на Господа, обучавайки и споделяйки Божията любов с невероятна страст. И когато Джаки пее за Божието величие, нейният посветен съпруг, Майкъл, я съпровожда на конга барабани (Еремия 29:11 ).


Неотговорена молитва – да разберем отговорите
Понякога, Бог ще отговори "Не" на нашите отчаяни молитви. Никое забавяне или неочакван резултат не трябва да ни обезкуражава. Каква е истинската цел на Бога в отговарянето на молитвите ни (Йоан 14:13 )? Какво Бог иска да извърши в нас чрез молитва ( Йоан 16:23-24 )? Бог иска ние да носим всяка наша нужда при Него и Той отговаря (да или не) в съответствие с Неговия характер и воля. Бог никога няма да даде отговор в противоречие с Неговата воля. Докато получаването на "Да" обикновено ни прави щастливи, Бог никога не ни е обещал да го прави. Щастието се основава на обстоятелства. Бог иска от нас да имаме вечна радост – особено когато Той отговаря: "Не, това ще бъде извършено на Моето време, а не на твоето. Не, аз ще открия Моята слава."

В Лука 22:41-44 , Исус агонизира при събитията, водещи Го до смъртта Му. В пламенна молитва Неговото най-голямо желание е да даде предимство на Божията воля, а не на Неговите страдание и болка (Евреи 12:2 ). Когато се молим непрестанно (1 Солунци 5:16-18 ), Бог винаги отговаря и всеки отговор носи радост.

Научете повече за силата на молитвата!


Хареса ли ви информацията? Помогнете ни, като споделите с другите, използвайки бутоните за публикуване.
Следвайте ни на:
English  
Social Media
Следвайте ни на:

Споделете ни:


Ученичество

Начини да се молим
Молитва за изповядване на грях
Неотговорена молитва
Да слушаш Божия глас
Защо трябва да се молим
Additional Content To Explore...

Хваление
Общуване
Служение
Евангелизъм
 
 
Бог съществува ли научно доказано?
Бог съществува ли според философите?
Библията истинна ли е?
Кой е Бог?
Кой е Исус?
Защо християнството?
Да израснеш с Бог
Популярни теми
Предизвикателства на живота
Възстановяване
 
ТЪРСЕНЕ
 
Add Неотговорена молитва to My Google!
Add Неотговорена молитва to My Yahoo!
XML Feed: Неотговорена молитва
Молитвата Home | За нас | Карта на сайта
Авторски права © 2002-2021 AllAboutPrayer.org, Всички права запазени.