Clicky

Молитви за жени

Молитви за жени

 - Разговор с Бог
Вие сте тук: Молитвата >> Молитви за жени

Молитви за жени – загубата на думи
Повечето жени нямат проблеми с общуването. Проучванията показват, че жените говорят два пъти повече думи от мъжете. Така че, защо на жените понякога им е трудно да се молят на глас, особено пред други хора? Изглежда, че разговорът с Бога често оставя жените без думи.

Въпреки че имат желание да се молят, някои жени избират да запазят мълчание, позволявайки на "по-красноречивите" индивиди да се обръщат към Бога. Бог никога не предпочита един човек (или молитва) пред друг. На нас, обаче, са ни дадени насоки, които да гарантират, че молитвата на една жена е безценна пред Бога.

  • Изразете своята любов и признателност към Божията сила ( Псалм 18:1-6 ). Започнете, като благодарите на Бог за неща, които по човешки е невъзможно да бъдат направени (създаване, мир, благодат, Светия Дух, спасение).

  • Направете вашия "разговор" в радостно отношение към другите (1 Йоан 4:7-8). Самодоволното отношение спира молитвата и не постига резултати! Все още е клюка тогава, когато споделяте "пикантни подробности" с другите в името на молитвата. Молете се със състрадателно сърце и гледайте как Бог вдъхва радост в думите ви.

  • Вярвайте, че Бог чува всяка скъпоценна дума, която изричате, позволявайки на Неговия мир да ви обгърне ( Исая 26:3-4 ). Всяка молитва оживява, когато говорим с увереност, без притеснения, имайки мир, който превъзхожда всички човешки разбирания.


Молитви за жените – не е за вас
Когато разберем значението на отношението, ние можем да се фокусираме върху следващия приоритет на молитвите ни. По промисъла Си, Бог даде на жените изобилие от емоции, които те използват, за да се свържат с хората. Докато мъжете често решават проблемите методически, жените показват грижа. Женската молитва често се съсредоточава върху това как положението се отнася до нея. Всички емоции (и движещи се хормони) поставят акцент върху нея, трябва да установят или създадат отношения. Чрез промяна на "основния предмет" на всяка молитва, жените имат по-голяма ефективност в молитва.

  • Молитвата изисква търпение, както и отказване от нашите права ( Евреи 10:35-36 ). Като жени, е лесно да станем нетърпеливи – със семейни конфликти, разбити приятелства – дори и Бог. "Не знае ли Бог колко съм разстроена? Липсва ми спокойствие да се справя с всичко това.” Предай своя си срок на Него, отдавайки вашето търпение като молитва на доверие.

  • Молете се специално за човека, който най-много ви раздразни днес. Когато проявим незаслужена милост към друг, това променя два живота, а не само твоя. Гарантирам ви, в края на деня, вашите мили думи и мисли ще ви освободят от всякакви "Иска ми се да не изпитвах такава. . . вина” ( Ефесяни 4:31-32 ).
Мъжете не могат да изпълнят добрата Божия цел за тях, без влиянието на жените (1 Коринтяни 11:11 ). Мъжете се изправят пред изкушения и зло постоянно. Вместо да се молите след лошото му поведение, молете се преди, търсейки защита и мъдрост от горе. Женският език е със само три инча дължина, но може да унищожи или укрепи един мъж ( Яков 3:5-6 ).


Молитви за жени – структурирани или неструктурирани
Жените използват времето си, вършейки много неща. Но ние все още се борим да намерим време да се молим. Знаейки, че Бог е милостив, ние се надяваме, че ще ни извини за "само още един ден." В крайна сметка разбираме, че, ако не отделяме време, за да разговаряме с Бог редовно, животът ни завлича много бързо (болест, финанси, отделяне). Как тогава трябва да се молим?

  • Молете се с вяра, търсейки помощта на Светия Дух ( Ефесяни 6:18 ; Римляни 8:26 ). Няколко думи, изговорени от сърцето, казват много. Бог е верен, когато зависим от Него ежедневно за отговори.

  • Изберете място за почивка, без отвличане на вниманието ( Матей 11:28-29 ). Чрез тези нежни мигове на комуникация, ние преживяваме нежността на връзката Баща-дъщеря.

  • Очаквайте разсейвания, но практикувайте самоконтрол, оставайки постоянни в молитва ( 1 Петрово 1:13 ; 5:7-8 ). Когато ние искаме да се молим... Бог ще извърши волята Си!
Когато следваме тези указания, нашите молитви винаги ще бъде ползотворни (Гал. 5:22-23 ).

Научете се как да се молите за другите!


Хареса ли ви информацията? Помогнете ни, като споделите с другите, използвайки бутоните за публикуване.
Следвайте ни на:
English  
Social Media
Следвайте ни на:

Споделете ни:


Хваление

Ежедневна молитва
Молитва на Бъдни вечер
Отче наш
Молитва на смирение
Силата на молитвата
Слава на Бог
Молитва за Деня на благодарността
Застъпническа молитва
Молитвата на Явис
Additional Content To Explore...

Общуване
Ученичество
Служение
Евангелизъм
 
 
Бог съществува ли научно доказано?
Бог съществува ли според философите?
Библията истинна ли е?
Кой е Бог?
Кой е Исус?
Защо християнството?
Да израснеш с Бог
Популярни теми
Предизвикателства на живота
Възстановяване
 
ТЪРСЕНЕ
 
Add Молитви за жени to My Google!
Add Молитви за жени to My Yahoo!
XML Feed: Молитви за жени
Молитвата Home | За нас | Карта на сайта
Авторски права © 2002-2021 AllAboutPrayer.org, Всички права запазени.